„Osluhni ljubav“ – pjesme, stihovi i vino

U POU Kutina Valentinovo je obilježeno događajem „Osluhni ljubav“.

Uz glazbu, stihove i vino publika je imala priliku uživati u opuštenoj atmosferi, uz mlade kutinske glazbenice od kojih su Marija Butina Barišić i Stela Šmit publici poznate i po tome što su uspješno nastupile u srazu s ponajboljim mladim pjevačima Hrvatske kroz glazbeni show Zvijezde i The Voice.
  

Marija Barišić Butina nastupila je zajedno sa sestrom Anom Barišić na gitari, dok je Stela Šmit nastupila u pratnji Mateje Škaro na klavijaturama.  Djevojke su oduševile publiku svojim vokalnim umijećima i prigodno odabranim, uglavnom pop-rock pjesmama koje su izvele svaka na sebi svojstven način.

  Ulogu voditeljice dobila je poznata kutinska balerina Tessa Uroić koja je tom prilikom kazivala stihove ljubavne tematike, a u tome joj se pridružila i publika.
  

Za dobra vina koja su pratila atmosferu pobrinuo se Zoran Jančar predsjednik Udruge vinara Lujo Miklaužić Kutina koji je za ovu priliku odabrao pretežno “ženska” vina muškat, roze i traminac što je publika i pohvalila.
 

Ravnateljica POU Kutina Jasminka Molnar cvijećem je zahvalila gošćama na predivnoj večeri, te kutinskoj Udruzi vinara na podršci.

Stela Šmit studentica je Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, samouka je gitaristica, ali se primarno bavi pjevanjem. Broji nekoliko samostalnih koncerata u sklopu gradskih događanja i festivala u Kutini.
Protekla godina za nju je bila iznimno glazbeno i iskustveno plodna. Mogli ste je gledati u Kazalištu Komedija gdje je glumila Guju u mjuziklu Šuma Striborova i u ovogodišnjoj sezoni The Voice Hrvatska. Kako je i sama rekla, nije imala velika očekivanja od showa, negdje je usput pobijedila samu sebe i svoj strah od nepoznatog. Zauzvrat je od The Voica dobila prekrasno iskustvo i uspomenu te divnu pjevačku ekipu. U svoje slobodno vrijeme piše i sklada pjesme.

Njena kolegica i prijateljica Mateja Škaro također je studentica Učiteljskog fakulteta i pratit će Stelu na klaviru. Mateja je završila osnovnu i srednju glazbenu školu „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu. Vodila je dječji zbor Vivaldine u pjevačkom studiju Mozartine, a već 7. godinu vodi dječji crkveni zbor Santo.

Marija Barišić Butina kutinska je glazbenica koja broji 11 godina aktivnih rada. Bila je dugogodišnja članica ŽVA SiDone te Kutinskog pop/rock band-a CryBaby. Sudjelovala je na RTL-ovom pjevačkom natjecanju Zvijezde 2017.g na kojem je osvojila 5 mjesto, te se istaknula u suradnji s Tonijem Cetinskim i zagrebačkim rep sastavom Chil Out čije pjesme možete poslušati na youtubu. Sudjelovala je u više gradskih događanja, festivala i humanitarnih koncerata. Sa Marijom će nastupiti i njena sestra Ana.

Ana Barišić studentica je Prehrambeno Tehnološkog fakulteta u Osijeku. Svira gitaru od svoje 12 godine te je završila 4 godine pop/rock škole Kutina – Sisak. Sa svojih samo 14 godina sudjelovala je na Jazz-Blues natjecanju mladih glazbenika u Memphis-u u Americi. Također je sudjelovala na raznim festivalima i koncertima u Kutini, Daruvaru i Sisku. Anu smo mogli slušati u sastavima kao sto su ŽVA SiDone, acoustic triju Chashercat’s i fourtown blues band-u iz Siska.
Marija i Ana su sestre koje zajedno uživaju u glazbi.
(foto: RMK i S.Vidiček)