Održan Gradski LIDRANO 2020.

U Kutini je danas održana gradska smotra literarnog, dramskog i scenskog stvaralaštva LIDRANO 2020.
 Smotra je održana u kutinskom Domu kulture, a ovogodišnji domaćin smotre je OŠ Vladimira Vidrića. Sudionike smotre u ime domaćina pozdravila je ravnateljica OŠ V. Vidrića, Snježana Coha, dok je u ime Grada Kutine riječi podrške uputio pročelnik za društvene djelatnosti Željko Tomičić.
  

Pojedinačnim scenskim nastupima, monolozima i kazivanjem poezije, smotru su otvorili hrabri učenici koji su na sceni nastupili samostalno i svi odlično odradili svoj zadatak.
   Jednako uspješne bile su i skupine dramsko scenskog stvaralaštva, no povjerenstvo u sastavu profesorica Suzane Bosak, Slavice Moslavac i Jasminke Molnar, moralo je odabrati najbolje.
 

Tako je za županijsku smotru odabrana Daniela Marinčić učenica 8. razreda OŠ S. Kefelje, te Ivano Huzor učenik 4. razreda OŠ Banova Jaruga. Na županijskom LIDRAN-u predstavit će se i neverbalno kazalište iz OŠ S. Kefelje, te dramska skupina OŠ V. Vidrića .


  Literarne radove koji su predloženi za Županijski LIDRANO napisali su učenici: Lena Mihalke (OŠ S. Kefelje), Lucija Lenić (OŠ M. Lovraka), te Loren Marjanić (OŠ V. Vidrić).



Novinarski radovi koji će Kutinu predstaviti na županijskoj smotri su dva uratka učenika Frana Roška (OŠ V. Vidrića), te jedan Larise Vagner (OŠ Z. Franka).


   Na županijskoj smotri bit će predstavljena i jedna radijska emisija autora Petra Pranjića iz OŠ Zvonimira Franka.