Karlo Ciban i ženska ekipa AK Moslavina Kutina najuspješniji sportaši SMŽ u 2019.

Karlo Ciban, član Atletskog kluba Moslavina proglašen je najuspješnijim sportašem SMŽ u 2019. godini. Ženska ekipa kutinskog atletskog kluba proglašena je najboljom u Županiji u protekloj godini. Proglašenje najboljih i nagrade najuspješnijim sportašima Županije dodijeljeno je na svečanosti Zajednice sportskih udruga SMŽ u Sisku.
Ivan Desić, trener AK Moslavina proglašen je najboljim trenerom. Priznanja su dodijeljena i sportskim nadama: Marko Pavičić (AK Moslavina), Sofija Pelin (Streljački klub „Magnum“ – Kutina), Erik Obrad (Streljački klub „Magnum“ – Kutina).
Dječji vrtića Kutina dobio je priznanje kao – najuspješniji Dječj vrtić SMŽ u programu “I ja ću biti olimpijac”
ŠSD AUGUSTIN (SŠ Tina Ujevića – Kutina) sa 515 bodova osvojilo je drugo mjesto u ligi sportskih društava srednjih škola
NK Moslavina Kutina dobila je priznanje za 100 godina postojanja.

Najuspješniji sportaš je KARLO CIBAN, član je Atletskog kluba „Moslavina“ iz Kutine. Karlo je dvadesetogodišnji mladić koji je 8 puta pobijedio na prvenstvima Hrvatske u 2019. godini na svim podlogama: dvorana, staza, planinsko trčanje, cestovno, te kros trčanje. Atletikom se bavi sedam godina i kako je kazao nagrada mu je velika potpora za daljnje treniranje i bavljenje sportom.
Titulu najuspješnije ekipe ponijele su članice Atletskog kluba „Moslavina“ iz Kutine, a one su: Elena Pazman, Tena Desić, Petra Mišljen, Mateja Gršeta, Ivona Gršeta, Dora Bogić, Nina Halajko i Lara Krmelić, te treneri Ivan i Senka Desić.
Ženska ekipa AK Moslavina Kutina pobjednice su Hrvatske atletske lige sjever za seniorke i juniorke, te su osvajačice drugog mjesta na prvenstvu Hrvatske u krossu.
Predsjednik Zajednice sportski udruga SMŽ rekao je kako Zajednica tijekom godina čestitao je svim sportašima u Zajednici na radu i rezultatima te je posebno čestitao dobitnicima nagrada i priznanja te je zahvalio potpori Županije koju iskazuje sportašima.
Župan Ivo Žinić je rekao kako je „Sport jedna od najbitnijih aktivnosti. Bavljenje sportom, pogotovo kod mladih i malih naših uzrasta, od vrtića pa preko školskih uzrasta i kasnije, je nešto čime pridonosimo da čovjek bude zdrav. Kroz bavljenje sportom, treniranje, čovjek se nauči i stvori radne navike koje su vrlo bitne i s te strane mi, kao Županija, ulažemo veliki iznos sredstava za bavljenje sportom, najviše za školski, a nešto i za predškolski uzrast. Uvijek je to gotovo na razini više o 1,5 milijun kuna kroz Zajednicu sportskih udruga i saveza.“