30. obljetnica HDZ-a Kutina

HDZ GO Kutina svečano je obilježio 30. obljetnicu osnivanja HDZ-a u Kutini. Svečanosti su bili prisutni predsjednik HDZ-a Andrej Plenković te osnivači HDZ-a Đuro Vidmarović i Vladimir Šeks te brojni visoki i ugledNi gosti ministri, saborski zastupnici, župani, gradonačelnici i načelnici općina.
Osnivačka skupština 17. veljače 1990. godine u Sportskom centru Kutina i 30 godina rada HDZ-a u Kutini prikazani su u kratkom dokumentarnom filmu. Predsjednik HDZ-a Kutina Zlatko Babić rekao je kako je bio prisutan osnivačkoj skupštini HDZ-a prije 30 godina. „Ponosan sam, jer sam bio dijelom tog povijesnog trenutka. S ponosom se sjećam i svojih prijatelja i sugrađana koji su tada bili s nama i za ostvarenje ciljeva HDZ-a i sna o slobodnoj Hrvatskoj dali su svoj život. Tada smo bili jedinstven i danas smo jedinstveni u radu za dobrobit Kutine i Hrvatske“, rekao je Zlatko Babić te je dodao:

Zlatko Babić, predsjednik GO HDZ Kutina

HDZ u Kutini u proteklih 30 godina krasilo je zajedništvo i to je vrijednost na koju smo posebno ponosni, istaknuo je predsjednik HDZ-a Kutina.

Zlatko Babić, predsjednik GO HDZ Kutina

„Interes Hrvatske i interes hrvatsko naroda interes je i Hrvatske zajednice.“ Istaknuo je Đuro Vidmarović, jedan od osnivača HDZ-a u Kutini. „Jurišali smo na nebo. Htjeli smo samo biti svoj na svome. Nikoga nismo mrzili. Sanjali smo o slobodnoj Hrvatskoj, sanjali smo o Europi. S ponosom mogu reći da smo u proteklih 30 godina ostvarili sve interese Hrvatske i hrvatskog naroda, onako kako nas je učio naš prvi utemeljitelji i prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman“, rekao je Đuro Vidmarović.

Đuro Vidmarović, člano Osnivačkog odbora GO HDZ Kutina 1990. g.

Ivo Žinić, predsjednik HDZ-a SMŽ pozvao je sve članove stranke na jedinstvo i zajedništvo, jer samo tako mogu odgovoriti na sve izazove koji se postavljaju pred stranku i društvo u cjelini. „U tome imamo podršku i veliku pomoć HDZ-a i Vlade RH koju vodi naš predsjednik Andrej Plenković.“, naglasio je Ivo Žinić.

Ivo Žinić, predsjednik ŽO HDZ SMŽ

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a rekao je kako stranka i danas nastavlja putem kojeg je trasirao utemeljitelj dr. Franjo Tuđman te je ukratko sublimirao 30 godina HDZ-a.

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-e

U Kutini i Sisačko-moslavačkoj županiji možda se i najbolje očituje kako HDZ vodi brigu o gospodarstvu rekao je Andrej Plenković te je naglasio; „Evo, u ovom gradu, imali smo dovoljno znanja i umijeća da osiguramo restrukturiranje Petrokemije i očuvamo radna mjesta – što je jedan od najvećih uspjeha kriznog upravljanja u suvremenoj Hrvatskoj! I na razne druge načine pružamo ruku Kutini. Naša, HDZ-ova VladaRH ulaže u Aglomeraciju pola milijarde kuna. Pola milijarde! Nema Vlade koja je imala toliko sluha za lokalne zajednice i ravnomjerni regionalni razvoj Hrvatske. Učinkovitim korištenjem 🇪🇺 sredstava & vođenjem odgovorne politike u interesu svih građana mijenjamo Hrvatsku nabolje!“, istaknuo je predsjednik HDZ-a i zaključio:

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-e

Sudionici svečanog obilježavanja 30. obljetnice osnivanja HDZ-a Kutina složni su u ocjeni da zajedno mogu ostvariti pobjedu i na predstojećim parlamentarnim izborima pod vodstvom predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. 

D GALERIJA FOTOGRAFIJA