10 godina Sveučilišta Libertas u Kutini

Grad Kutina i Sveučilište Libertas potpisali su Aneks Ugovora o suradnji. Prvi ugovor potpisan je 2010. godine, a ovim aneksom Grad Kutina obvezuje se s 400 tisuća kn sufinancirati studente u akademskoj godini 2019./20.
Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Sveučilištem Libertas i uvjetima za nastavak suradnje.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Prema uvjetima temeljnog Ugovora Grad Kutina obvezao se s 4 tisuće kn sufinancirati studiranje svakog studenta Libertasa u Kutini. . Naglasio je to i rektor Libertasa prof. dr. Duško Pavlović.

prof. dr. Duško Pavlović, rektor Sveučilišta Libertas

Rektor Sveučilišta Libertas istaknuo je kako se ove godine obilježava 10 godina suradnje Grada Kutine i Sveučilišta Libertas. „U tih proteklih 10 godina na studijima u Kutini diplomiralo je nekoliko stotina studenata i oni su većinom ostali živjeti i raditi u Kutini. Veliki je to doprinos razvoju ove lokalne sredine.“, istaknuo je prof. Pavlović.

prof. dr. Duško Pavlović, rektor Sveučilišta Libertas

Dolaskom Libertasa u Kutini grad je postao Sveučilišni grad, a još je važnije što su mnogi mladi Kutinčani dobili priliku za studiranje, naglasio je gradonačelnik Kutine. Rektor Libertasa dodao je kako je i veliki udio studenata iz rada. Sveučilište Libertas dobar je partner i zato što godišnje uplaćuje 200 tisuća kn najamnine prostora u Sportskom centru i sve svoje obaveze plaća unaprijed, rekao je gradonačelnik Kutine te je izrazio zadovoljstvo što je Grad Kutina podmirio svoja dugovanja Libertasu iz 2018. i 2019. godine i što se suradnja nastavlja u okvirima određenima temeljnim Ugovorom iz 2010. godine.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Potpisnici Aneksa ugovoru pozvali su sve zainteresirane za studiranje u Kutini da se upoznaju s programom Libertasa u Sportskom centru u Kutini ili na službenoj internetsko stranici libetas.hr.