U Popovači održan Dobrotvorni koncert za za dječje odjele OB Sisak

Dom kulture Popovača, u nedjelju 26. siječnja, bio je domaćin bivšim i sadašnjim učenicima te učiteljima OŠ Popovača koji su organizirali Dobrotvorni koncert „Hrvatska može bolje – za dječje odjele OB Sisak“.

Akcija je započela na inicijativu učiteljice glazbene kulture u OŠ Popovača, Irene Mikšić, koja je uz pomoć kolegica, Helene Bohinj iz OŠ „Katarina Zrinski“ Mečenčani i Sanje Babić iz OŠ „Dragutina Tadijanovića“ Petrinja, potaknuta akcijom iz OŠ Pušća koja je tijekom štrajka prosvjetnih djelatnika i njihovim prikupljanjem sredstava za Dječju bolnicu u Klaićevoj, razmišljala na koji način prikupiti novac za dječje odjele u sisačkoj bolnici.

„Nakon što je štrajk završio, ja sam tjedan dana sama obilazila, a potom mi se u drugom tjednu pridružila moja najbolja prijateljica, učiteljica Helena, a da bi iznašle način na koji se akcija može provesti s obzirom da iza nas ne „stoji“ nikakva organizacija. Nakon rješavanja tih pravnih zavrzlama, dogovorile smo s Upravom OB Sisak ovu donacijsku akciju, te imamo poseban bolnički žiro-račun, koji se koristi isključivo za ovu donaciju. Stvar je na kraju krenula kad je akciju prepoznala Nova tv, akcija je probila školske zidove te se proširila poput požara u našim srcima“ – istaknula je Mikšić pojasnivši kako se u akciju u nepunih mjesec dana uključio velik broj građana. „Akcija je prešla i preko granice, javljaju nam se ljudi iz Njemačke, Austrije i Švicarske, koji također žele dati svoj doprinos. Također, komuniciramo sa mnogim udrugama, mnogim skupinama građana koje žele pridonijeti, a imamo i jako puno umjetnika koji žele sudjelovati.“

Popovački koncert je već treći te namjene, prvi je održan na blagdan Sveta tri kralja u crkvi Pohoda BDM u Sisku, a nakon toga je Green Hill iz Siska organizirao dobrotvornu prodaju pive uz svirku. Akcija ide i dalje, a slijede Valentinovski plesovi, te koncerti udruga i ustanova u kulturi u Sisku, Petrinji i Kutini.

Mikšić je napomenula kako se sve provodi transparentno, te građani u bilo kojem trenutku na facebook stranici „Hrvatska može bolje – za dječje odjele OB Sisak“ mogu provjeriti sve aktivnosti oko prikupljanja sredstava i kupovine potrebnih stvari.

Popovačkom koncertu nazočili su brojni građani, među kojima i ravnateljica Knjižnice i čitaonice Nives Jurkin-Stambolija te gradonačelnik Josip Mišković, dok je Grad bio i organizacijski pokrovitelj istog.

PODACI ZA UPLATU:

Opća bolnica “Dr. Ivo Pedišić” Sisak – dječji odjeli

IBAN: HR3724070001100462447

Opis plaćanja: Donacija za dječje odjele OB Sisak

Za sva pitanja, možete nam se obratiti na mail: irenamiksic@gmail.com ili mob: 099/7099779