Rezultati policijske akcije nadzora alkoholiziranih vozača – s 2,08 vozio gradom

U subotu, 25. siječnja, oko jedan sat iza ponoći, u ulici Hrvatskih branitelja u Kutini, zaustavljen je osobni automobil kutinskih registracija kojim je upravljao 26-godišnjak iz Kutine pod utjecajem alkohola od 2,08 promila. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten je u posebne prostorije nadležne policijske postaje, a protiv njega nadležnom Općinskom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja.

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 25./26. siječnja, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. Akcija je provedena u koordinaciji s Policijskom upravom požeško-slavonskom.
Tijekom provođenja akcije policijski službenici su kontrolirali 177 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 16 prometnih prekršaja, od kojih se šest odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Svi alkoholizirani vozači upravljali su osobnim automobilima.
Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, četiri prekršaja evidentirana su na području Kutine te dva na području Siska.
Kod pet alkoholiziranih vozača je izmjerena koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5 promila i kod jednog vozača od 1,5 do 2 promila.
Prema dobnim skupinama po dvoje alkoholiziranih vozača je bilo u dobnoj skupini od 18 do 24 godine i od 25 do 30 godina te jedan vozač u dobnoj skupini od 41 do 50 godina i jedan više od 50 godina.
U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,56 promila utvrđena je 23-godišnjoj vozačici osobnog automobila koja je u nedjelju, 26. siječnja, oko 3.50 sati, zaustavljena u Zagrebačkoj ulici u Sisku.