PP Lonjsko polje obilježit će 30 godina rada

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje, tijekom ove godine za posjetitelje će otvoriti novi posjetiteljski centar. Završetkom projekta „Povećanja privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko poIje, izgradnjom  centra “Crna roda” Osekovo, proširit će se turistička ponuda. Nakon ranije otvorenih Prijemnih centara za posjetitelje u Krapju, Čigoču i Repušnici, nakon izgradnje novog centra „Crna roda“ u Osekovu,  najavljen je i projekt Ornitološkog centra u Čigoču. Svi projekti doprinose dodatno vrijednosti i turističkoj ponudi te raste broj posjetitelja.
Centar ,,Crna roda” Osekovo” ukupne je vrijednosti 20 milijuna kuna, projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija, a sufinancira ga Ministarstvo zlatite okoliša i energetike i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt se provodi u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom i Gradom Popovača.


” Iznimno uspješna 2019. godina, kao i planovi za buduće razdoblje rezultat su kontinuirane, vrlo dobre zajedničke suradnje svih djelatnika Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje, općina, gradova i Sisačko-moslavačke županije, Hrvatskih šuma i Hrvatskih voda, kao i ustanova i udruga vezanih uz ovo područje te lokalnog stanovništva. U ožujku ove godine zajedno ćemo proslaviti 30 godina od proglašenja Lonjskog polja Parkom prirode” naglasio je Ivor Stanivuković, ravnatelj JU Parka prirode Lonjsko polje.
Za  novu rukovoditeljicu Odsjeka promidžbe i sustava posjećivanja Javne ustanove imenovana je Helena Radić Bosanac koja je na tom mjestu zamijenila je Edvarda Bogovića. Novljanka Helena Radić Bosanac do sada je radila na korporativnim poslovima, te kao novinarka i urednica programa na više radio postaja. Za nadolazeću turističku sezonu spremni su i novi čamci na solarni pogon koji će posjetiteljima pružiti vožnju rijekom Savom i jedinstveno iskustvo uživanja u ljepoti rijeke. Turističku ponudu obogatiti će i prošle godine nabavljenih pet električnih bicikla. ( izvor: Novska. IN)