Oko 15.000 klizača na „Zimskoj čaroliji“ u Kutini

„Zimska čarolija“ u Kutini ove je godine zabilježila rekordan broj klizača, a više od 100 polaznika naučilo je osnove klizanja kroz školu klizanja organiziranu za djecu i odrasle.
 

Manifestacijom su zadovoljni i organizatori, Turistička zajednica i Komunalni servisi Kutina čiji su djelatnici od 30. studenog do 6. siječnja bili logistička podrška tijekom cijele provedbe adventskog programa na Trgu dr. Franje Tuđmana.


  Sadržaj „Zimske čarolije“ svake je godine sve širi, a uz dnevnu ugostiteljsku ponudu i bogat program za djecu i ove je godine bilo nekoliko istaknutijih događaja poput revije na ledu s klizačicama iz Zagreba, velikog Božićnog sajma na kojem su se prvi puta predstavili i kutinski vinari, koncerata, te iznimno dobro posjećenog Dječjeg dočeka nove godine.


Okosnica događaja je bilo klizalište s ledenom stazom oko fontane koje su posjećivali i klizači sa šireg područja, dok su se brojni Kutinčani odlučili na povoljnije sezonske karte. “Ovakve manifestacije mogu biti motiv dolaska turista, a isto tako i dodatni sadržaj turističkog boravka. Na taj način se ostvaruje i turistički efekt, ali i društveno ekonomski značaj za grad Kutinu“, rekla je direktorica TZ Grada Kutine, Ivana Grdić. Ona je uoči otvaranja manifestacije ove godine podsjetila kako je i prošlogodišnja „Zimska čarolija“ uvrštena među najkvalitetnije adventske programe u rangu sličnih gradova po broju stanovnika.

„Pratimo cijelu manifestaciju i gledamo na koji način ćemo ju unaprijediti sljedeće godine kako bi i narednih božićnih blagdana bili atraktivni i posjetiteljima pružili što kvalitetniji program i nezaboravan ugođaj“, zaključila je direktorica TZ Grada Kutine, Ivana Grdić.