Odluka o visini turističke pristojbe na području SMŽ za 2021. godinu – Kutina, Popovača i Velika Ludina

Temeljem Zakona o turističkoj pristojbi Županijska skupština Sisačko-moslavačke županije donijela je odluku o visini turističke pristojbe u 2021. godini.

Za noćenje u smještajnom objektu u kojem se obavlja ugostiteljska djelatnost za Grad Kutinu turistička pristojba po osobi iznosi 12 kuna, za Grad Popivaču 10 kuna, a Općinu Velika Ludina 7 kuna.  Za noćenje u smještajnom objektu iz skupine Kampovi pristojba po osobi u Kutini i Popovači iznosi 8 kuna, a u Velikoj Ludini 5 kuna.

Turistička pristojba za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u godišnjem paušalnom iznosu po krevetu u sve tri jedinice lolakne samouprave iznosi 200 kuna. Pristojba za kamp odredište smješteno u domaćinstvu iznosi 500 kuna za svaku smještajnu jedinicu, a za kamp odredište u obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu 250 kuna.

Turistička pristojba koju vlasnik kuće, apartmana ili stana za odmor plaća za sebe i članove uže obitelji također je deifinirana ovom odlukom. U godišnjem paušalnom iznosu na području ovih jedinica lokalne samouprave vlasnik za dva člana uže obitelji plaća po 60 kuna, a za svakog slijedećeg 25 kuna.

Fotografija: SIMORA