Nezaposlenost u Kutini smanjena za 1,7%

Podaci o broju nezaposlenih na području Područnog ureda Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje u Kutini u posljednja dva mjeseca 2019. godine gotovo su na istoj razini. Podaci HZZ-a Kutina odnose se na cijeli prostor koji pokriva kutinski Područni ured, od Velike Ludine do Jasenovca. Ukupno je na Zavodu evidentirano 2.728 nezaposlenih osoba, što je za jednu osobu više od prethodnog mjeseca.
 U Ispostavi Kutina nezaposlenost je smanjena za 1,7% te se na  na Zavodu za zapošljavanje u prosincu nalazilo 1028 nezaposlenih osoba. U Ispostavi Novska nezaposlenost je povećana za 2,35%, dok je u Ispostavi Popovača nezaposlenost  smanjena za 0,6%.  Prema pojedinačnim stečenim zvanjima najviše nezaposlenih su ekonomisti srednje stručne spreme, prodavači, krojači, frizeri i maturanti opće gimnazije. Prema dobnoj strukturi najviše nezaposlenih čine osobe između 50 i 59 godina starosti.
   U odnosu na prosinac prethodne godine uočeno je smanjenje nezaposlenosti za 1,4%.  
 Tijekom prosinca poslodavci su prijavili 116 potreba za radnicima, od čega najviše u prerađivačkoj industriji,  u području obrazovanja, te u trgovini.