Grad Popovača: Za prvo novorođeno dijete dvije tisuće, a za svako sljedeće po tisuću kuna više

Na nedavno održanom sastanku kolegija Ureda gradonačelnika Grada Popovače usvojena je Odluka o jednokratnoj novčanoj pomoći za opremu novorođenog djeteta u 2020. godini.

„Temeljem ove Odluke, Grad Popovača će i tijekom ove godine građanima s ovog područja za prvo novorođeno dijete isplaćivati pomoć u iznosu od 2.000 kuna, a za svako sljedeće po 1.000 kuna više. Prošle godine Grad je zaprimio 113 zahtjeva za pomoć u opremanju novorođenčeta, te je za tu svrhu u 2019. godini iz gradskog proračuna ukupno izdvojeno 344.500 kuna“- izvijestio je gradonačelnik Josip Mišković.

Na kolegiju je raspravljano i o raspisivanju natječaja za zakup i prodaju državnog poljoprivrednog zemljišta te je usvojen zaključak da će se istome pristupiti selektivno za one čestice za koje su u potpunosti riješeni pravno- imovinski odnosi odnosno čija evidencija u katastru odgovara stvarnom stanju na terenu.

Gradonačelnik je ovom prilikom izvijestio sudionike kolegija i o dogovorenom javnom snimanju zabavno- glazbene emisije Hrvatske radiotelevizije „Lijepom našom“ koje će biti održano 18. veljače u prostoru sportske dvorane OŠ Zorke Sever.