Članovi PULS-a Moslavački štrk oplemenili prostor Akrobatskog Rock’n’roll kluba “Bistra”

Članovi PULS-a “Moslavački štrk” na likovnoj radionici maštom i ljubavlju oslikali su plesni studij Akrobatskog Rock ‘n’ Roll kluba “Bistra”. Riječ je o sportskom klubu koji se bavi popularizacijom akrobatskog rock ‘n’ rolla među djecom, mladeži i odraslima.

“Za većinu ljudi ideja o umjetnosti svodi se samo na likovne radove u galerijama, no umjetnost u novije vrijeme traži slobodu i novu ulogu djelovanja u javnom prostoru. U sklopu pokrenutog projekta „Umjetnost bez granica“ slikari „Moslavačkog štrka“ su likovno intervenirali u prostoru, dosad sumornog izgleda, namijenjenom djeci i mladima, umjetničkim oslikavanjem tri murala. Likovnoj izvedbi murala prethodile su pripreme istraživanja i promišljanja o tematici radova i načinu izvedbe. Nakon izrade skica i cijelog koncepta, umjetnici su svoju maštu, vedrinu i pozitivnu energiju, bojom prenijeli na zidove plesnog studija”- ističu Štrkovci.

U ovom likovnom projektu sudjelovali su: Dobra Vein, Marija Milošević, Senka Petek, Valerija Jelčić, Željko Breka, Nada Katanec, Marija Tokič, Dijana Mlinarić Daić i Marija Pukec Žigić.

“Dokazano je kako umjetnost doprinosi boljem raspoloženju i povećanju samouvjerenosti. Nadamo se da će oslikani zidovi svojim bogatstvom kolorita, biti dodatna inspiracija za još bolje rezultate članova RnR Bistra na sportskim natjecanjima u budućnosti. PULS „Moslavački štrk“ svoju humanost očituje u mnogobrojnim akcijama namijenjenim raznim zajednicama i općoj populaciji kojima ujedno oplemenjuju i svoj umjetnički rad. U veseloj i prijateljskoj atmosferi proteklo još jedno likovno-prijateljsko druženje “štrkovaca“, ŽIVIO RnR! Živjela UMJETNOST! ŽIVJELA humanost, dobrota i prijateljstvo”- poručila je predsjednica udruge Marija Pukec-Žigić.