45 godina KUD-a “Potočanka”

Kulturno-umjetničko društvo „Potočanka“ 25. siječnja održalo je 45. redovnu skupštinu.

Tom prigodom Izvješće o radu podnijela je predsjednica Ljiljana Masnjak koja je istaknula kako je ponos KUD-a dječja skupina koja je i garancija opstanka folklora u Potoku. “Organizirali smo Dječji fašnik, druženje povodom Trdonevnica, Marijanske susrete te Nikolinje i Badnjak u Potoku. Sudjelovali smo na raznim seminarima, nabavili nekoliko kompleta narodnih nošnji, sudjelovali smo i na Smotri dječjeg folklora i Smotri folklora Moslavine u Kutini. Uz brojne nastupe posebno smo ponosni na našu članicu Josipu Zajec, koja je osvojila titulu prve pratilje najljepše snehe na Voloderskim jesenima”-istaknula je Masnjak.

„U planu rada za ovu godinu vrijedi izdvojiti pripremu dosadašnjim manifestacija, sudjelovanje na smotrama i ostalim manifestacijama od značaja za očuvanje kulturnih običaja, organizaciju radionice izrade moslavačkog nakita, te daljnje stručno usavršavanje i nabavku narodnog ruha“ – pojasnila je predsjednica KUD-a.

KUD „Potočanka“ svečanom je skupštinom obilježio i 45 godina svog postojanja, te su uručene Povelje i počasna članstva istaknutim članovima KUD-a: Milki Marton, Nadi Torman, Marici Mihaljević, Peri Mihaljeviću, Dragi Plaščaru, Đurđi Plaščar, Zvonku Kosalecu i Ljerki Medić koja se ujedno zahvalila u ime svih dobitnika.

Okupljenima su se obratili i predstavnici lokalnih udruga, DVD-a Potok i NK „Sloga“, te predsjednik Mjesnog odbora Potok Renato Roc koji je naglasio kako KUD “Potočanka” svojim nastupima promovira naselje Potok i Grad Popovaču. Čestitke na malom jubileju članovima društva uputio je i  Stjepan Đurinski, predsjednik prijateljskog društva iz Hruševca Kupljenskog, naglasivši kako je upravo KUD „Potočanka“ prvi nastupio kao gost prilikom osnivanja njihovog društva 1998.godine, a podsjetio je i na potpisanu Povelju o prijateljstvu iz 2013. godine.

U ime Grada Popovače okupljenima se obratio predsjednik Gradskog vijeća Ivica Keser, koji je uz čestitke svim nagrađenima izrazio nadu kako će i ove godine biti nastavljena dobra suradnja KUD-a i Grada Popovače.