22. naraštaj Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ na studijskom putovanju u SMŽ

U sklopu svog redovnog plana i programa izobrazbe, polaznici 22. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ iz Zagreba boravili su na studijskom putovanju Središnjom Hrvatskom pa su tako 22. siječnja posjetili i Sisačko-moslavačku županiju.

Načelnik Ratne škole brigadir Mijo Kožić u posjet županiji poveo je 18 polaznika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore. Polaznike Ratne škole u sjedištu Županije primio je župan Ivo Žinić uz kojeg su bili i njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak. Župan im je zaželio dobrodošlicu te izrazio zadovoljstvo što polaznici ove elitne ratne škole, već šestu godinu tradicionalno posjećuju Sisačko-moslavačku županiju.

Tom prigodom župan Žinić posjetiteljima je predstavio bogatu povijest Sisačko-moslavačke županije, te ih upoznao s osnovnim karakteristikama županije, njenim značajem u Domovinskom ratu i danas, pogodnostima i prednostima, smjerom razvoja i brojnim projektima koje provode, ali i problemima i poteškoćama, među kojima je, kao i u ostatku Hrvatske, najveći problem loša demografska slika i iseljavanje.