„Keramika – tradicija i suvremenost“ – izložba udruge Terakota

U Galeriji Muzeja Moslavine otvorena je izložba predmeta od gline „Keramika – tradicija i suvremenost“. Izložbu su organizirale članice Udruge Terakota u suradnji s Muzejom Moslavine, a ovo je njihovo prvo izlaganje u Galeriji, iako ne i prva izložba, budući da su dosad izlagali u klubu Arcus POU Kutina.
 

Izložba je to koja obuhvaća radove nastale na radionicama kroz projekte „Glina-tradicija koja spaja“, te „Glina i ekologija“. U sklopu izložbe promoviran je i logotip Udruge, čiji je autor Matija Brozinčević koji je diplomirao na Grafičkom fakultetu u Zagrebu.


  Uvodno se obratila ravnateljica Muzeja Moslavine Jasmina Uroda Kutlić, a predsjednica udruge Ksenija Hoffmann rekla je nešto o radu udruge i dosadašnjim projektima čija je voditeljica Tanja Ivanković Lovrić. Zahvalila je ponajviše polaznicima i roditeljima koji su s djecom dolazili na radionice, kao i Gradu Kutini na potpori njihovim idejama, za koje im ne nedostaje inspiracije.

Polaznici radionica, uz stalne odrasle članove udruge, bila su i djeca koja su i kreatori zanimljivih uradaka koje možete pogledati u Galeriji Muzeja Moslavine.


  Izložbu je otvorio gradonačelnik Zlatko Babić zajedno sa djecom – polaznicima radionica, te je tom prilikom rekao kako prati rad ove udruge čiju kreativnost Grad Kutina podržava kroz projekte u kojima spajaju tradiciju, ekologiju i umjetnost.