Čestitka gradonačelnika uz Međunarodni dan volontera

Povodom Međunarodnog dana volontera, gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, uputio je volonterima čestitku sljedećeg sadržaja.

“Poštovane volonterke i volonteri,

Povodom 5. prosinca, Međunarodnog dana volontera izražavam Vam poštovanje i zahvalnost što svoje vrijeme, energiju i dobru volju usmjeravate organizacijama i pojedincima kojima je pomoć, toplina i ljudskost najpotrebnija.

Svima vama koji nesebično dajete sebe, svima vama čiji je i najmanji čin dobrote izrazito velik, jer ga dajete iskreno i od srca, svima vama s ponosom i posebnom zahvalnošću čestitam Vaš dan. Ponosni smo što smo Društvo koje se ističe po volonterskom radu i značajnom broju naših građana koji sudjeluju u humanim nastojanjima darivajući sebe za bolji, humaniji i sretniji život u našem gradu. Vi ste dokaz kako se znanjem, dobrotom, idejama, pozitivnom energijom i nesebičnošću, može pokretati svijet i pomagati potrebitima.

U ime Grada Kutine zahvaljujem što poklanjajući svoje vrijeme, vještine i entuzijazam zajednici svakodnevno gradite zdraviji, humaniji i sretniji svijet!”

Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.