“Tko pjeva, zlo ne misli” – završnica Festivala “Idem i ja u kazalište”

Završio je Festival “Idem i ja u kazalište” u organizaciji POU Kutina. Festival je to kojim se kroz kazališne predstave nastoji ukazati na važnost kulture i kazališne umjetnosti, te osobito djecu i mlade senzibilizirati za dramsko scensku umjetnost.

“Ove godine organizirali smo kazališne predstave tijekom cijeloga tjedna, i samo jedna nam je odgođena zbog štrajka, no i nju smo prolongirali i održat će se kasnije. Kroz ovogodišnji festival prošlo je 1500 gledatelja raznih predstava, najviše učenika za koje smo organizirali grupne predstave”, rekla nam je ravnateljica POU Kutina, Jasminka Molnar.


Nakon dječjih predstava Festival je zaključen predstavom za odrasle “Tko pjeva, zlo ne misli”. Mladi izvođači, glumci, plesači, pjevači i instrumentalisti od 15 do 25 godina iz Kulturno prosvjetnog društva “SLOGA” Pakrac napravili su komični prikaz, u vidu mjuzikla, ljubavne priče „Tko pjeva, zlo ne misli“ po najpoznatijem hrvatskom filmu, odnosno mjuziklu A. Kabilja. Publika je omiljenu kazališnu i filmsku priču izvrsno primila, a mladi iz Pakraca pokazali su koliko vole to što rade, što je i nagrađeno velikim pljeskom. Cijene ulaznica na ovom Festivalu bile su sufinancirane od strane Ministarstva kulture.(gp)