Svehrvatska smotra Dana kruha 2019. – održana u Kutini

U Kutini je pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora održana državna smotra Dana kruha kojoj su prisustvovale škole, vrtići, udruge i organizacije iz cijele Hrvatske.
 

Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini okupio se velik broj sudionika smotre i građana Kutine koji su razgledali veliku priredbu u organizaciji Turističke zajednice Grada Kutine i Udruge Lijepa naša u suradnji s Koordinacijom Kutina – grad prijatelje djece.

Smotru je u nedjeljno prijepodne pratilo sunčano i toplo vrijeme tako da je planirani program održan na veselje djece i najmlađih koji su činili sastavnicu programa najavljenog od strane predsjednice Koordinacije Kutina grad prijatelj djece, Renate Vlahek, te članova Dječjeg gradskog vijeća Kutine.

U bogatom popratnom programu nastupili su dječji KUD-ovi Repušnica, Moslavina i KUD Ivančice, te predstavnici osnovnih škola Kutine, a program su uz građane pratili i predstavnici političkog života Kutine, Sisačko moslavačke županije, ali i drugih gradova.

Snop pšenice predan je u ruke domaćinu, kutinskom gradonačelniku Zlatku Babiću, koji je rekao da je ponosan što se državna smotra Dana kruha održava upravo u Kutini koja će se potruditi biti dobar domaćin svim gostima u Moslavini.

Predsjednik Udruge Lijepa naša Ante Kutle državnu smotru u Kutini nazvao je najboljom svehrvatskom smotrom Dana kruha koja je održana do sada, kako zbog dobre organizacije, tako i zbog sjajnih ovogodišnjih uradaka u kojima sudjeluju i mladi i stari.

Smotru je otvorio izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić pozdravljajući napore svih sudionika u izradi proizvoda od kruha, te najbolje prezentacije onog što nam zemlja daje i od čega svi živimo, a što se baštini s generacije na generaciju.

Po otvorenju smotre održana je procesija uz svečano misno slavlje koje je predvodio vlč. Mato Draganović, s porukama zahvalnosti i poštovanja za sve ono što imamo.

Razgledavanje štandova potrajalo je, a direktorica TZ Grada Kutine tom nam je prilikom rekla kako je zadovoljna što sve teče po zacrtanom planu i programu. „U Kutini se okupilo 54 izlagača iz cijele Hrvatske. Smotru smo uspješno organizirali i drago nam je da smo i našim sugrađanima omogućili da vide i kušaju proizvode iz svih krajeva Hrvatske, ali i šire. Od Istre do Slavonije, od Zagorja do Dalmacije, pa sve do Mostara i drugih gradova u Bosni i Hercegovini. Sve su to vrijedne ruke napravile i kao organizatori sretni smo što smo Kutini mogli pokazati, uz naše moslavačke, i proizvode drugih gradova i županija“, zaključila je Ivana Grdić, direktorica TZ Grada Kutine.