Restrukturiranje Petrokemije

TVORNICA PALETA I TVORNICA GLINE NOVA DRUŠTVA-KĆERI PETROKEMIJE d.d. KUTINA

Petrokemija d.d. na stranicama Zagrebačke burze izvijestila je zainteresiranu javnost kako je osnovala dva nova društva-kćeri: Tvornicu paleta i Tvornicu gline.
Dosadašnji pogon za proizvodnju paleta na Gojlu od 10. listopada posluje kao društvo s ograničenom odgovornošću „Tvornica paleta Kutina d.o.o.“ za proizvodnju, trgovinu u usluge sa sjedištem u Gojlu, Gojilac 1, Kutina. Predmet poslovanje je proizvodnja ambalaže od drva. Temeljni kapital društva iznosi 5,7 mil. kn. Temeljni kapital unijet je u novcu 100 tisuća kn, u nekretninama u vrijednosti 4,21 mil. kn, u stvarima, odnosno opremi u iznosu 1,43 mil. kn. Jedini osnivač Tvornice paleta d.o.o. je Petrokemija d.d. tvornica gnojiva.
Od 10. listopada kao samostalni poslovni subjekt posluje i Tvornica gline Kutina d.o.o. sa sjedištem u Kutini, Sisačka ulica 24. Predmet poslovanja je djelatnost šljunčara i pješčara; vađenje gline i kaolina. Temeljni kapital društva iznosti 34,92 mil. kn. Temeljni kapital unijet je u novcu u iznosu od 100 tisuća kn, u nekretninama u vrijednosti 25,97 mil. kn i u stvarima, odnosno u opremi u iznosu od 8,85 mil. kn. Jedini osnivač Tvornice gline Kutina d.o.o. je Petrokemija d.d., tvornica gnojiva Kutina.