Radovi u POU Kutina – uređenje Arcusa i kino dvorane

U Pučkom otvoreno učilištu Kutina u tijeku su radovi u klubu Arcus. Klub se obnavlja, a najavljeni su i radovi u kino dvorani.

Ovo je novi ciklus radova u obnovi stare zgrade POU Kutina, rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić tijekom obilaska radova sa svojim suradnicima.  ” Krenuli smo s obnovom sanitarnog čvora, zamjenom krovišta, ugradnjom lifta za invalide i sada mijenjamo elektroinstalacije u Arcus klubu, a onda i na ostatku zgrade, u kino dvorani. Radovi su vrijednosti 1,2 mln kn, a od toga Ministarstvo kulture izdvaja 500.000 kn, a mi vlastitih sredstava 700.000 kn”, ističe gradonačelnik. Radovi će svakako doprinijeti i sigurnosnom aspektu boravka u ovim prostorima.

Ravnateljica Jasminka Molnar rekla je kako je riječ o kompleksnom i zahtjevnom poslu koji će POU Kutina odraditi uz pomoć Grada i Ministarstva, a sve su uspjeli prilagoditi aktivnostima u POU Kutina.
“Krenuli smo od Arcusa, a kad tu završimo prelazimo na malu dvoranu, a potom i u veliku dvoranu Doma kulture. Velika dvorana bit će zatvorena od 25.11. pa do 14. 12. Potom ćemo otvoriti vrata Doma kulture, a dvorana će biti osuvremenjena novim sustavom grijanja i klimatizacije, umjesto dosadašnjih plinskih peći”, rekla je Jasminka Molnar.

Slobodan Kopjar predstavnik izvođača radova, tvrtke Markov-trade d.o.o. iz Čakovca, rekao je nešto više o samim radovima.”Radovi su zahtjevni i zbog samog ovog objekta. Puno se radi u malom prostoru, a riječ je o kompletno novoj klimatizaciji kina, novom grijanju i promjenama elektroinstalacija, vatrodojave, telekomunikacija…radove ćemo napraviti u kratkom roku i bit će kvalitetni”, rekao je izvođač radova.

Podsjetimo da se u prostoru Arcus kluba održavaju i vjenčanja kod matičara, tako da će novi prostor zasigurno doprinijeti ugodnijem ugođaju i u tu svrhu.