Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Na kutinskom Trgu dr. Franje Tuđmana danas je u organizaciji Udruge umirovljenika Grada Kutine obilježen Međunarodni dan starijih osoba.

Udruzi umirovljenika Grada Kutine pridružile su se i medicinske sestre Doma zdravlja Kutina, koje tradicionalno sudjeluju na ovoj manifestaciji, te su uz mjerenje šećera i tlaka u krvi ovom prilikom i porazgovarale s građanima o njihovim zdravstvenim problemima.



  Tradicionalno je nastupio zbor umirovljenika Grada Kutine pod ravnanjem Brune Zebića koji se predstavio s nekoliko skladbi.

Skup je pozdravio predsjednik Udruge umirovljenika Grada Kutine Josip Prajner čestitajući svima Međunarodni dan starijih osoba. Podsjetio je na aktivnosti i pogodnosti koje se nude umirovljenicima, kroz članstvo u udruzi. „Pozivamo starije građane da nam se priključe u naše dvije udruge koje djeluju u gradu. Smatram da uvijek mogu naći neku slobodnu aktivnost za sebe, tu su i liječnički pregledi, odlazak na more ili u toplice, druženje”, kaže Prajner.

O značaju Međunarodnog dana starijih osoba govorila je Olga Friščić, tajnica Udruge umirovljenika Grada Kutine koja je podsjetila i na statistike o rastu broja starije populacije svuda u svijetu. Obilježavanju se pridružio i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Gradonačelnik je tom prilikom svim umirovljenicima čestitao Međunarodni dan starijih osoba,  te obećao podršku Grada u radu udruge. „Znam da je pitanje koje vas najviše zanima pitanje Doma za starije i nemoćne. Moram biti realan i reći da ono na čemu zasad radimo u suradnji sa Županijom je osposobljavanje prostora u bivšem domu Zlatne godine za dom koji će biti u mreži domova Sisak kao jedna ispostava. Završena je izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju postojećeg dijela Doma zdravlja. Problem je što je riječ o složenom zahvatu i značajnim ulaganjima, a kapacitet doma je malen, no sa svih razina nastojat će se pomoći da ta cijena bude prihvatljivija korisnicima“, rekao je Babić.

Umirovljenici su današnji dan završili domjenkom i druženjem uz prigodan program u prostoru Udruge umirovljenika Grada Kutine.