Izgradnja uličnog vodovoda u Banovoj Jarugi

U tijeku su radovi na izgradnji uličnog vodovoda u Ulici kneza Ljudevita Posavskog u naselju Banova Jaruga. Radove su obišli gradonačelnik Kutine Zlatko Babić u pratnji pročelnika Eduarda Gelešića i Mije Šepaka, direktora Moslavine d.o.o. i suradnika.

Izgradnja uličnog vodovoda u Ulici kneza Ljudevita Posavskog financirana je u 100%-tnom iznosu Izgradnja uličnog vodovoda u Ulici kneza Ljudevita Posavskog financirana je u 100%-tnom iznosu od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju provedba tipa operacije 7.2.1 „Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Vrijednost projekta je 489 tisuća kuna bez uračunatog PDV-a, dužina mreže je 350 metara, a ovim projektom ostvarit će se mogućnost priključka 13 domaćinstava na ulični vodovod.


„Nakon izgradnje magistralnog vodovoda Kutina – Ilova –Zbjegovača – Banova Jaruga, ovaj projekt je nastavak izgradnje uličnog vodovoda kako bismo ulice koje se spajaju na magistralni vodovod spojili na vodovodnu mrežu čijoj realizaciji smo pristupili nakon pripreme projekta i dobivene građevinske dozvole. Uz ovaj projekt nastavljamo s radovima u drugim ulicama naših prigradskih naselja te u samom gradu Kutini, a intenzivno radimo i na pripremi našeg najvećeg projekta Aglomeracije u vrijednosti od 500 milijuna kuna koja je praktički u postupku javne nabave. Dok ne započnemo s realizacijom projekta aglomeracija Kutina radimo na manjim vodovodima u ulicama koje nisu obuhvaćene navedenim projektom“, istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.

Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o. ističe da je važnost ovog projekta povezivanje uslužnih područja sa povezivanjem projekta Aglomeracije čime se realizira jedno cjelovito područje te svim stanovnicima spajanjem na glavnu mrežu osigurava priključak na ulični vodovod.

Uz Ulicu kneza Ljudevita Posavskog u naselju Banova Jaruga u tijeku su radovi koji obuhvaćaju izgradnju malih vodovoda koji se u 100%tnom iznosu financiraju od Grada Kutine, a nositelj izgradnje i provođenja je Moslavina d.o.o. Izgradnja se odnosi na 4 lokacije na području Grada Kutine i to u Ulici Zbora narodne garde u naselju Banova Jaruga, na Novom brdu u naselju Husain, u Ulici Gojilac te u Ulici Antuna Nemčića u Kutini. Vrijednost projekta izgradnje je 1,5 mln kuna, a obuhvaća dužinu ulica od 300 – 400 metara.
„Tim investicijama omogućit će se da se i stanovnici u onim malim ulicama koje nisu obuhvaćene kroz veliki EU projekt aglomeracije Kutina mogu priključiti na vodoopskrbu. Pohvalio bih suradnju s Gradom Kutina koji kroz svoj proračun osigurava financijska sredstva koja će se i u budućnosti stavljati u plan za izgradnju manjih ulica koje nisu obuhvaćene aglomeracijom Kutina, kako bi svim stanovnicima u bližoj budućnosti bio omogućen priključak na ulični vodovod“, istaknuo je Mijo Šepak, direktor Moslavine d.o.o.
Podsjetimo se, veliki projekt aglomeracija Kutina “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kutina” vrijedan je 488 milijuna kuna, a sufinancira se sredstvima iz EU fondova u čijem će financiranju sudjelovati i Hrvatske vode, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te jedinice lokalne samouprave. Nositelj projekta je kutinska tvrtka Moslavina d.o.o.

Projekt obuhvaća izgradnju gotovo 50 kilometara nove vodovodne infrastrukture, rekonstrukciju 28 kilometara postojećeg vodovodnog sustava, izgradnju 38 kilometara novog sustava javne odvodnje i rekonstrukciju 13,3 kilometara postojećeg, te nadogradnju uređaja za pročišćavanja otpadnih voda.Realizacija ovog projekta omogućit će priključenje gotovo 5 tisuća stanovnika na vodoopskrbnu mrežu i 4,5 tisuća stanovnika na sustav za odvodnju. (izvor: www.kutina.hr)