Izgradnja atletske staze na gradskom stadionu u Kutini

Na gradskom stadionu u Kutini u tijeku je izgradnja suvremene atletske tartan staze. Radovi su počeli ovih dana, a riječ je o investiciji vrijednoj 2 mln kn. Tartan staza dugogodišnja je želja kutinskih atletičara, ali i ostalih sportaša i rekreativaca koji će ovu stazu koristiti prilikom svakodnevnih treninga.

Radovi na atletskoj stazi počeli su ovih dana, a obišao ih je gradonačelnik Zlatko Babić sa gostima iz Središnjeg državnog ureda za sport, te predstavnicima Sportskog centra koji je nositelj ovog projekta.

„Radovi na tartan stazi započeli su prošle subote, a na natječaju ih je dobila firma Atlas iz Rijeke. Vrijednost radova je 2 mln kn. Nositelj kredita je Sportski centar Kutina, no garanciju za otplatu kredita daje Grad Kutina, tako da je to praktički zaduženje Grada. Kutina je zaslužila jednu ovakvu stazu koja će svima koji se bave trčanjem omogućiti kvalitetno treniranje i postizanje još boljih rezultata“, rekao je Babić.

 Istaknuto je kako je rekonstrukcija koja je u tijeku vrlo temeljita i može se smatrati izgradnjom budući da se radi sve, od drenaže, podloge kamena, dva sloja asfalta, do završnog tartan sloja, a rok za izvođenje radova je 90 dana.

Direktor Sportskog centra Renato Habek rekao je kako radovi teku užurbano. „Koristimo lijepo vrijeme kako bi se radovi izvršili u roku. Staza je suvremena i ima 6 staza čime smo osigurali primjerene uvjete za kutinske atletičare“, rekao je Habek.
  

“Izgradnja atletske staze bila dio predizbornih obećanja koalicije na vlasti. Osim izgradnje atletske staze u planu je i unaprijeđenje druge sportske infrastrukture, odnosno rekonstrukcija dvorane za kuglanje, te uređenje objekata za tenis“, zaključio je Babić.