U sklopu obrazovne reforme i novi kalendar školskih praznika

Kurikularna reforma ove jeseni ulazi u sve hrvatske škole i to u 1. i 5. razrede osnovnih škola u svim predmetima, a u 7. razredima po novim kurikulumima predavat će se biologija, kemija i fizika. Reformom će biti zahvaćeni i prvi razredi srednjih škola pa će gimnazijalci po novim kurikulumima pratiti sve predmete, a učenici prvih razreda strukovnih škola hrvatski, matematiku i strani jezik. Od škola s kutinskog područja u eksperimentalni program “Škola za život” lani je bila uključena samo OŠ Vladimira Vidrića, a ove godine s novim kurikulumom susrest će se učenici i nastavnici svih škola. Učenike ove godine očekuju nove metode poučavanja, nove metode vrednovanja, ali i novosti u ocjenjivanju. Kako ističu iz MZO, odgojno-obrazovni ishodi navedeni u predmetnim kurikulumima osnova su za kriterijsko vrednovanje, a na taj se način učiteljima, učenicima, ali i roditeljima daje jasnija slika što se očekuje da učenici ostvare u određenom nastavnome predmetu.


Nova nastavna godina školama je u sklopu reforme donijela i mogućnost izbora kalendara. Grad Kutina kao osnivač osnovnih škola odlučio je uvođenje 4. modela realizacije odmora učenika za koji su se odlučile i sve škole na području Sisačko moslavačke županije.

Jesenski odmor za učenike tako počinje 30. listopada 2019. godine i traje do 31. listopada tekuće godine s tim da nastava počinje 4. studenog 2019. godine.

Prvi dio zimskog odmora za učenike počinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 3. siječnja 2020. godine s tim da nastava počinje 7. siječnja 2020. godine.

Drugi dio zimskog odmora za učenike počinje 24. veljače 2020. godine i završava 28. veljače 2020. godine s tim da nastava počinje 2. ožujka 2020. godine.

Proljetni odmor za učenike počinje 9. travnja 2020. godine i završava 10. travnja 2020. godine s tim da nastava počinje 14. travnja 2020. godine.