Počinje izgradnja reciklažnog dvorišta u Kutini

Gradnja Reciklažnog dvorišta u Kutini trebala bi započeti kroz nekoliko dana. Najavljeno je to danas na konferenciji za novinare i potpisivanju Ugovora o izvođenju radova sa tvrtkom HIS, koja je izvela i sanaciju odlagališta komunalnog otpada u Kutini prije 10-ak godina. Projekt je vrijedan 3,74 mil. kn, a sa 85%, odnosno 2,8 mil. kn sufinancira se iz EU kohezijskog fonda.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić izrazio je zadovoljstvo skorim početkom radova na izgradnji Reciklažnog dvorišta.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Projekt izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta u Kutini nekoliko je puta mijenjan, a radovi odgađani. Početak radova bio je najavljen početkom ovog ljeta, ali je projekt morao biti popravljen zbog novih poplavnih kvota Lonjskog polja. Tako je plato za buduće reciklažno dvorište uz Park prirode Lonjsko polje na kraju Radićeve ulice u Kutini morao biti povišen. 

Eduard Gelešić, pročelnik Upravnog odjel za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša izrazio je zadovoljstvo što je projekt sada u fazi izgradnje.

Eduar Gelešić, pročelnik UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša

Rok završetka Reciklažnog dvorišta u Kutini je 100 dana. Goran Petković, direktor tvrtke HIS nada se kako će uz povoljne vremenske uvjete biti moguće radove završiti u tom roku.

Goran Petković, direktor tvrtke HIS

Izgradnjom Reciklažnog dvorišta Kutina će zaokružiti sustav odvojenog prikupljanja korisnog otpada. Direktorica Eko Moslavine Adriana Cvrtila  istaknula je kako se Kutina ističe u uvođenju novog sustava sukladno Zakonu i Uredbi Vladi RH te vjeruje kako će otvaranjem Reciklažnog dvorišta usluga biti unapređenja, jer su građani pokazali veliko zanimanje za Reciklažno dvorište te aktivno surađuju u poboljšanju sustava.

Adrijana Cvrtila, direktorica Eko Moslavine d.o.o.

  Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić složio se kako je Kutina primjer drugim gradovima za uvođenje novog sustava prikupljanja i zbrinjavanja otpada, a reciklažno dvorište bit će novi korak naprijed.

Zlatko BABIĆ, gradonačelnik Kutine

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić zahvalio je građanima na njihovom doprinosu u uspješnom uvođenju sustava odvajanja korisnog otpada na kućnom pragu te je pozvao građane da i dalje aktivno sudjeluju u unapređenju sustava koji će biti još bolji otvaranjem Reciklažnog dvorišta u Kutini. 

Za građane Kutine odlaganje više od 40 vrsti korisnog otpada u budućem reciklažnom dvorištu bit će besplatno.