Počinje 52. Voloderska jesen

U Voloderu sutra počinje 52. Voloderska jesen, svečanost početka berbe grožđa. Najdugovječnija i najmasovnija manifestacija u Sisačko-moslavačkoj županiji slavi vino i težak rad težaka u vinogradima i podrumima, ali i predstavlja Moslavinu, moslavačka vina te je u novije doba i gospodarska, kulturna, turistička i zabavna manifestacija. Organizatori Voloderske jeseni uz podršku Grada Popovače i Županije i ove su godine pripremili bogat trodnevni program koji je predstavljen na konferenciji za novinare.
Voloderske jeseni tradicija su Volodera i Moslavine i zato mještani Volodera ljubomorno čuvaju svoju baštinu, rekao je predsjednik MO Voloder Zovnimir Kondres.

Zvonimir Kondres, predsjednik VMO Voloder

Turistička zajednica Grada Popovače organizator je Voloderske jeseni pa je predsjednica Ksenija Tomac ukratko predstavila program događanja iduća tri dana u Voloderu.

Ksenija Tomac, direktorica TZ Popovača

Gradonačelnik Popovače, Josip Mišković podsjetio je kako je Voloderska jesen jedna od najstarijih manifestacija ne samo u Županiji nego i u Hrvatskoj.

Josip Mišković, gradonačelnik Popovače

Sisačko-moslavačka županija na razne načine nastoji poduprijeti razvoj i promovirati vinogradarstvo i vinarstvo u Moslavini te promovirati autohtona vina iz Moslavine te sačuvati tradiciju i kulturnu baštinu ovog kraja. Važnu ulogu u tome ima Voloderska jesen, rekao je župan Ivo Žinić.

Ivo Žinić,. župan SMŽ

Pozivu župana pridružio se i gradonačelnik Popovače Josip Mišković.

Josip Mišković, gradonačelnik Popovače

Voloderske jeseni počinju sutra u Voloderu u 17 sati podizanjem službene zastave manifestacije na glavnoj pozornici, a nakon toga slijedi smotra dječjih folklornih skupina Moslavine. U Vinskom podrumu sutra će biti otvorena i izložba vina i gastronomskih specijaliteta. Sutrašnji program Voloderske jeseni završit će koncertom Prljavog kazališta.