Novi uređaj za Pedijatriju sisačke bolnice, plod humanitarne akcije „Obrtnici za djecu“

Odjelu pedijatrije županijske bolnice u Sisku predan je na korištenje uređaj za održavanje vitalnih funkcija koji je nabavljen u humanitarnoj akciji „Obrtnici za djecu“.
Uređaj su voditelju Odjela pedijatrije, dr. Goranu Kuzmacu predali predsjednica Udruženja obrtnika Sisak Ivanka Čačić i inicijatorica akcije „Obrtnici za djecu“ saborska zastupnica dr. Željka Josić.
Modna revija „Obrtnici za djecu“, na kojoj su svoje kreacije predstavile 12 dizajnerica i kreatorica, održana je kao humanitarna modna revija u prostoru restorana „Stari grad“ u Sisku sredinom lipnja ove godine, a tada je, prodajom ulaznica i prigodnih majica, prikupljeno 67 i po tisuća kuna. Ostatak sredstava, potrebnih za kupnju vrijednog uređaja namaknut je zahvaljujući donacijama i sponzorstvima, najviše dviju tvrtki C.I.O.S. i INA.
Na ovoj je modnoj reviji župan Ivo Žinić bio jedan od manekena koji su prošetali modnom pistom, uključivši se i na taj način u ovu vrijednu akciju.
Župan je nakon primopredaje naglasio kako zajedništvo jamči uspjeh, zahvalio svim sudionicima akcije, te dodao kako je ovo put kojim često moramo ići, kad sredstva iz sustava nisu dovoljna .