Matija Sloup postavio novi svjetski rekord

Na Otvorenom paraatletskom prvenstvu Srbije novi svjetski rekord u bacanju diska u kategoriji atletičara s niskim rastom postavio je naš Kutinčanin, hrvatski olimpijac Matija Sloup. Matija je postavio daljinu od 27.87 metara te je tako popravio dosadašnji rekord Nizozemca Zonnevelda za 88 centimetara.

Drugi je to puta ove godine da Matija popravlja svjetski rekord u bacanju diska u kategoriji F40, pored njega u Kruševcu nastupilo je još 13. hrvatskih paraatletičara. Hrvatski paraatletičari su postavili i tri nova država rekorda.

“Već drugi put ove godine, nakon Croatia opena u Splitu 19. svibnja, popravljam svjetski rekord u disku. Disk mi je već u prvoj seriji letio na daljinu svjetskog rekorda  što me iznenadilo, ali atmosfera na stadionu je bila odlična i očito me je potakla na ovako izuzetan rezultat”, rekao je Sloup, koji je u Srbiji nastupio i u bacanju kugle, inače svojoj paraolimpijskoj disciplini.

“Kuglu sam bacio na daljinu od 9.99m, što je nešto manje od mog osobnog i državnog rekorda koji iznosi 10.17m, ali  sve je to samo pripremna stanica za ono što me najvažnije čeka ove sezone, a to je Svjetsko paraatletsko prvenstvo koje će početkom studenog održati u Dubaiju”, zaključio je svjetski rekorder Matija Sloup.