19. Međunarodna utrka Kutina-Voloder „Voloderska jesen“

U Kutini se u nedjelju 15. rujna održava tradicionalna utrka Kutina-Voloder „Voloderska jesen“. Riječ je o međunarodnoj utrci koja je obnovljena prije deset godina i nastavlja tradiciju nekadašnje ugasle istoimene utrke koja se trčala osamdesetih godina prošlog stoljeća.

„Utrka nosi ime Franje Mihalića, najvećeg atletičara i trkača svih vremena na prostorima jugoistočne Europe. Mihalić koji potječe iz Velike Ludine osvajač je srebrne medalje u maratonskom trčanju na Olimpijskim igrama u Melbourneu 1956. godine. Jedini je Hrvat koji je osvojio olimpijsku medalju u trčanju i prvi je Hrvat koji je osvojio zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u nekoj trkačkoj atletskoj disciplini, a pobijedio je na više od 50 međunarodnih utrka“, rekao je organizator utrke Danijel Kepe. Utrka počinje 15. rujna u 10 sati s gradskog trga u Kutini, a cilj je u Voloderu na glavnoj bini Voloderskih jeseni. Dužina staze je 15 kilometara, većinom ravna do umjereno valovita kroz Kutinu, Repušnicu, Gornju Gračenicu i Voloder.

Na utrku je, kako saznajemo, prijavljeno oko 348 sudionika što je apsolutni rekord po broju prijavljenih trkačica i trkača do sada.