125 godina DVD Ilova

DVD Ilova svečano je obilježilo je 125. godišnjicu osnivanja i neprekidnog rada. Uz veliku obljetnicu blagoslovljene su zastave društva, vatrogasci i novi vatrogasni kamion.
DVD Ilova osnovano je 14. travna 1894. godine. Ideju o osnivanju vatrogasnog društva u Ilovi je pronio napredni zemljoradnik Stjepan Jagušt, a osnivači društva su uz njega bili_ Eduard Facek, Franjo Facek, Filip Kister, Franjo Ružička, Mato Janković, Stjepan Ružička, Šandot Burši, Johan Hauzer, Lorenc Vašer, Hajurih, Vašer i Franjo Jančar.
DVD Ilova danas ima gotov 200 članova od čeka je polovica aktivnih, a psoebo su ponosni na više od 40-ero djece. Za svoj ujspješan rad, doprinos društvenoj zajednici, doprinosu u zaštiti građana i za rad s djecom i mladima društvo je uz brojne nagrade u dugoj povijesti nagrađeno i Godišnjom nagradom Grada Kutine.
U referatu predsjednika DVD-a Ilova Krunoslava Gršića istaknuto je kako društvo i vatrogastvo u Ilovoj imaju sigurnu budućnost zbog dobro rada s društvom. „Kroz svih 125. godina DVD Ilova bilo je i nositelj društvenog života u Ilovoj, jer je su vatrogasci inicirali osnivanje KUD-a Ilova i NK Garić Ilova. I danas vatrogasci aktivno sudjeluju u društvenom životu Ilove. DVD Ilova nastavlja rad s djecom i mladeži koji će znati iskoristiti novo postavljeni asfalt za vježbe i dobru pripremu z a odlazak na brojna natjecanja. Novi kamion Mercedes 12 22 AF koji smo blagoslovili, a nabavljen je naporima članova DVD-a Ilova ove godine i dovezen iz Njemačke, neizmjerno će doprinijeti radu našeg društva i sveopćoj sigurnosti na korist cijele naše zajednice u kojoj djelujemo.“ Istaknuo je u referatu kojeg je pročitala Marinel Tonković, članoci UO DVD-a Ilova.
Veliku obljetnicu i uspjehe u radu DVD-u ilova, između ostalih, čestitali su Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine, Mijo Brlečić, predsjednik VZ SMŽ, Slavko Špičak, predsjednik VZG Kutina i Nenad Radojčić, direktor tvrtke Vatropromet s kojom DVD uspješno surađuje dugi niz godina.
Na svečanosti obilježavanja 125. obljetnice DVD-a Ilova članovima društva uručene su priznanja i plamenica, a DVD-u Ilova uručene su plakete i priznanja VZ SMŽ i Vatrogasne zajednice Hrvatske.