Prijatelji, vama pripadam

Vjernici kutinske župe oprostili su se od svog župnika vlč. Dragutina Papića, koji preuzima župu Sela kod Siska.
GALERIJA FOTOGRAFIJA
Vlč. Dragutin Papić u Kutini je bio župnik 15 godina te je ostavio dubok trag u kutinskoj župi i Kutini svojom dobrotom i zajedništvom kojeg je ostvario s župljanima i građanima Kutine.
Prijatelji vama pripadam“, svećeničko je geslo vlč. Dragutina Papića kojeg je odabrao kad se zaredio. U propovijedi na oproštajno misi dosadašnji kutinski župnik podsjetio je na to te je poručio župljanima: „S vama sam čovjek. Za vas sam svećenik. Bila mi je čast i radost djelovati u ovoj župi 15 godina, u ovoj crkvi, baroknom biseru Moslavine. S ponosom sam uvijek isticao da sam župnik u Kutini. U proteklih 15 godina bilo je mnogo radosnih i žalosnih trenutaka, uspjeha i neuspjeha. To je život, kojeg sam dijelio s vama. I kad mi je bilo najteže. Bez vas, braćo i sestre moje svećeništvo ne bi bilo ispunjeno. U Kutinu nisam došao radi sebe, nego sam poslan u ime Božje, snagom svećeništva u vaše zajedništvo. Zato zahvaljujem svima na svim znakovima pažnje i prijateljstva u svim životnim okolnostima.“
Vlč. Dragutin Papić u svom oproštajnom obraćanju svojim župljanima u Kutini zatražio je i oprost za trenutke u kojima je možda nekoga povrijedio ili nije ispunio očekivanja župljana. „Ali, i ja sam samo čovjek i kršćanski je zatražiti oprost.“, rekao je vlč. Dragutin Papič.
Na kraju dosadašnjim kutinski župnik vjernicima u Kutini je poručio: „U mom srcu ima mjesta za vas, i dalje računajte na moje molitve. Iako više nismo u župnom zajedništvu, mi smo i dalje jedno. Povezuje nas naš zajednički učitelj Isus Krist, On je naš put kojim zajedno idemo. Budimo i dalje vjerni, budimo Crkva, budimo Kristovi učenici.“
U ime župljana župniku Dragutinu Papiću zahvalili su i oprostili se od njega kapelan Artur Makara i Dragutin Pasarić. Na oproštajnom druženju mnogi su vjernici osobno zahvalili Dragutinu Papiću na zajedništvu u proteklih 15 godina te su mu poželjeli svako dobro uz Božji blagoslov u novoj župi u Selima kod sela te su mu poručili kao će i dalje biti u njihovim srcima i molitvi.