„Zdravo i fino“ – na Ljetnoj razbibrizi u Kutini

Ljetna razbibriga, omiljeni događaj za djecu bez kojega bi ljeto u Kutini bilo nezamislivo, ovoga je tjedna bila iznimno dobro posjećena. Kuhalo se, igralo, slikalo, vježbalo, čitalo, bilo je svega po mjeri, kako djece, tako i mnogih odraslih.  
 

Društvo „Naša djeca“ Kutina u programu Ljetne razbibrige predstavilo se još jednom radionicom – Zdravo i fino. Već tradicionalno pripremali su i posluživali zdrave i osvježavajuće voćne smoothije i grickalice od tostiranih sjemenki i orašida. Djeca su imala priliku i naučiti sve o zdravoj hrani putem plakata izrađenih za ovu prigodu.

U gostima su Kutinčanima bili prijatelji iz DND Zabok, prepoznatljivi po projektu „Zdravo i fino“ kojemu je cilj prevencija pretilosti u djece i popularizacija zdravih životnih stilova. Radionicu zdravih napitaka vodile su volonterke Anja iz Zaboka i Helena i Snježana iz Kutine, a oko  štandova je bilo zabavno i živo. Posebno oduševljenje pobudila je igra „slijepi zvončari“ na temu kulturne baštine. 


  Na Ljetnoj su razbibrizi uz goste, sudjelovale i ustanove i udruge iz Kutine koje puno rade s djecom i mladima. Tu su Knjižnica Kutina i Muzej Moslavine koji su kroz svoje radionice djeci uljepšali i ovu Ljetnu razbibrigu.

Uz njih na razbibrizi je sudjelovala i OŠ Mate Lovraka, Izviđački Odred Betlehem, te Udruga čaroban put koja je tom prilikom održala senzomotoričke radionice za najmlađe sudionike Ljetne razbibrige.

Renata Vlahek, voditeljica Koordinacije iznimno je zadovoljna posjećenošću koja je bila najveća do sada, sadržajno bogata i uz gostovanje prijatelja izvan Kutine doprinijela ugodnoj atmosferi i druženju ispred POU Kutina.
 Sljedeća ljetna razbibriga održava se 24. srpnja.