Odana počast Josipu Ivercu, prvom poginulom hrvatskom branitelju iz Kutine

U Hrvatskoj Kostajnici obilježena je 28. obljetnica smrti Josipa Iverca. Na mjestu pogibije prvog hrvatskog branitelja iz Kutine i prvog palog pripadnika SJP RIS Kutina okupili su se članovi obitelji, suborci, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata te udruga Topot, Udruga Kutina Vukovar i udruge maratonaca SMŽ Heroji ne umiru. Počast Josipu Ivercu odali su u gradonačelnik Hrvatske Kostajnice, te gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Udruga Topot iz Kutine ove godine po prvi puta krenula je na konjaničko hodočašće u Hrvatsku Kostajnicu i Baćin. Sudionici ovog hodočašća su i članovi udruge Kutina – Vukovar iz Kutine koji već petu godinu provode svoj projekt humanitarnog pješačkog hodočašća od Kutine do Vukovara, a ove godine zajedno sa Udrugom Topot sudjeluju na hodočašću koje će oni obilježiti hodnjom pješice od spomen obilježja Josipu Ivercu u Hrvatskoj Kostajnici do spomen obilježja žrtvama u Baćinu.

Ove dvije kutinske udruge na taj način odaju počast našem sugrađaninu, prvom poginulom branitelju iz grada Kutine pripadniku Specijalne jedinice policije „Ris“, hrvatskom branitelju Josipu Ivercu koji je poginuo u Hrvatskoj Kostajnici, kao i svim ubijenima u masovnom zločinu nad stanovnicima sela Baćin i Cerovljani, na spomen obilježju u selu Baćin.