“Notte Italiana” – prerasta u tradiciju

U kutinskom parku na Trgu kralja Tomislava održana je manifestacija Talijanska noć – Notte Italiana u organizaciji Zajednice Talijana Dante Moslavina u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Kutine.

Manifestacija je već nekoliko godina sastavni dio Kutinskog ljeta, a Zajednica Talijana na čelu s predsjednicom Marijetom Di Gallo nastoji dočarati građanima Italiju, njezine autohtone specijalitete, ali i glazbu i popratne sadržaje koji su vezani uz Italiju.

Tako su posjetiteljima omogućili degustacije vina, maslinovog ulja, ali i pružili im ugodno druženje uz talijansku glazbu i kulturu. Manifestacija Notte Italiana privukla je brojne građane u kutinski park, te mnoge obitelji s djecom, koji su mogli uživati u talijanskim okusima, mirisima i ambijentu.

Za potrebe ovog događanja park je bio obojan u boje talijanske zastave, mogli su se vidjeti i stari oldtajmeri, a zvuci glazbe i mirisi talijanske pasta a la pomidore širili su se Trgom kralja Tomislava te tako privukli posjetitelje koji su na jedan dan dobili mogućnost doživjeti Italiju i sve njezine ljepote.


Uz direktoricu Ureda TZ Grada Kutine Ivanu Grdić, talijanskoj noći nazočio je i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić koji je svojim dolaskom podržao priredbu koja polako prerasta u tradiciju. (foto S.Vidiček)