Grad Popovača sufinancira udžbenike

Grad Popovača sufinancirat će udžbenike, dopunska i pomoćna nastavna sredstava i školski pribor učenicima osnovnih škola na ovom području za predstojeću 2019./2020 godinu. Za učenike od prvog do četvrtog razreda iznos sufinanciranja je 300,00 kn po djetetu, dok za učenike od petog do osmog razreda ono iznosi 500,00 kn po djetetu.

  Navedenu potporu mogu koristiti roditelj, posvojitelj ili skrbnik učenika koji pohađa osnovnu školu na području Grada Popovače, kao i roditelj, posvojitelj ili skrbnik učenika koji pohađa osnovnu školu na području Grada Kutine, a ima mjesto prebivališta na području Grada Popovače, uz obvezu predočenja potvrde o upisu učenika u školu na području Grada Kutine, dokaza o prebivalištu na području Grada Popovače te potvrde da od grada Kutine nisu ostvarili pravo na sufinanciranje udžbenika.

Grad Popovača će sufinancirati kupnju udžbenika, dopunskih i pomoćnih školskih sredstava, radnih bilježnica, zbirki zadataka, likovnih mapa, atlasa, kutija za tehnički odgoj, školske torbe i opreme, likovnog i školskog pribora te ostalog pribora i opreme nastavnog karaktera.

Korisnici ostvaruju pravo na sufinanciranje temeljem Potvrde o pravu na sufinanciranje koju izdaje Grad Popovača od utorka, 9. srpnja 2019. godine. Potvrdu je moguće uz predočenje identifikacijske isprave podići na Urudžbenom zapisniku gradske uprave Grada Popovače (Popovača, Trg grofova Erdodyja 5) svakog radnog dana u vremenu od 07.00 do 15.00 sati.
Dobivenu Potvrdu korisnici mogu iskoristiti u knjižarama i papirnicama na području Grada Popovače.