Grad Popovača dobit će Javnu vatrogasnu postrojbu

Gradsko vijeće Popovače jučer je donijelo odluku o osnivanju Javne vatrogasne postrojbe Grada Popovače. Grad Popovača ima Vatrogasnu zajednicu i niz aktivnih dobrovoljnih vatrogasnih društava, ali Javna vatrogasna postrojba je nešto što će zasigurno unaprijediti vatrogasnu zaštitu na širem području Popovače. Gradonačelnik Popovače Josip Mišković smatra kako su Javne vatrogasne postrojbe budućnost svih većih jedinica lokalne samouprave. „Dolaze vremena kada će biti teško bez profesionalaca koji će u datom trenutku i minutama biti spremni izaći na teren, što je, uz dužno poštovanje, teško s dobrovoljnim vatrogastvom. Jednoglasno smo donijeli odluku. Slijedi postupak osnivanja javne ustanove i to planiramo do kraja godine odraditi“, rekao je gradonačelnik.
 

JVP Grada Popovače trebala bi zaposliti 21 vatrogasca i ravnatelja postrojbe, a očekuje se odobrenje Ministarstva unutarnjih poslova.
Zvonimir Kondres zapovjednik VZ Grada Popovače izrazio je zadovoljstvo što je ideja o kojoj se govori od 2009. godine realizirana i što će Popovača osnivanjem ove postrojbe dobiti najvišu mjeru sigurne zaštite od požara od strane profesionalnih vatrogasaca.