Energetska obnova zgrade Gradske uprave u Kutini

Zgrada Gradske uprave u Kutini uz pomoć sredstava EU energetski se obnavlja. Bršljan sa zgrade, po kojemu je godinama bila prepoznatljiva, skinut je gotovo u potpunosti, te se trenutno izvode radovi na izolaciji zgrade, novo krovište itd.

Zgrada se energetski obnavlja uz pomoć europskih fondova, a ukupna vrijednost investicije je 6,4 mln kn od kojih je 2,7 mln kn europskih sredstava. Grad Kutina za ostala sredstva kreditno će se zadužiti.

„Zgrada je bila u lošem stanju, osobito potkrovlje, gdje su smješteni gradski uredi i arhiva i gdje je sigurnost u slučaju požara bila vrlo upitna. Zgrada će se obnoviti izvana i iznutra stavit će se kvalitetna izolacija, ugrađena će biti plastična stolarija, promijenjeno krovište, uređeno potkrovlje, sustav grijanja i hlađenja, tako da će ušteda na toplini iznositi oko 70%“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Pročelnik za gospodarstvo Grada Kutine, Hrvoje Krmelić naglasio je kako će u ovaj objekt biti pristupačan za osobe s invaliditetom, jednako kao što je nedavno napravljen lift u POU Kutina, a u planu je i omogućavanje pristupačnosti u Vatrogasnom domu. „Energetska obnova zgrade Gradske uprave je jedan u nizu projekata ulaganja u gradsku imovinu. U fazi smo projektiranja energetske učinkovitosti poslovnih prostora u ulici Augusta Šenoe, Jamaricama i MO Ilova“, rekao je Krmelić.


  Glavni građevinski radovi bit će gotovi do studenog, a   novi sustav grijanja i hlađenja i novog funkcioniranja energetske učinkovitosti očekuju se od veljače sljedeće godine.