Država Kutini darovala Kockicu

Ugovorom kojeg su potpisali gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i ministar državne imovine Goran Marić država je Grdu Kutini darovala ½ suvlasničkog dijela u zgradu u Ulici Hrvatskih branitelja 2.
U prizemlju zgrade uređen je Poduzetnički inkubator PUNK, a na katu zgrade u planu je uređenje Centra izvrsnosti. Te će planove Grad Kutina sada moći i ostvariti jer je vlasnik cijele zgrade.

Gradonačelnik Kutine zahvalio je ministarstvu i ministru na rješenju ovog problema koji je bio prepreka za uređenje zgrade Kockice i njenog stavljanja u funkciju razvoja gospodarstva i stvaranja poticajnog okruženja za poduzetništvo.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Gradonačelnik Kutine zahvalio je ministru Mariću i na njegovom sudjelovanju u dokapitalizaciji Petrokemiji i očuvanju proizvodnje u tvornici, jer je Petrokemija okosnica gospodarstva Kutine.

Ministar državne imovine Goran Marić podsjetio je na izmjene u zakonu kojima se državna imovina može darivati samo jedinicama lokalne samouprave te je dodao kako se sada višegodišnji problemi kao što je bilo suvlasništvo u kutinskoj Kockici ubrzano rješavanju u cijeloj Hrvatskoj.

Goran Marić, ministar državne imovine

Gradonačelnik Kutine dodao je kako će u preuređeno prizemlje zgrade uskoro useliti mlade start up tvrtke koje će dati novi poticaj razvoju gospodarstva u Kutini. Na katu zgrade u kojima sada prostorije imaju političke stranke u planu je uređenje Centra izvrsnosti.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Gradonačelnik Kutine na kraju je istaknuo kako je zgrada u Ulici Hrvatskih branitelja 2 zaštićeni spomenik kulture i arhitekture iz 1970-ih godine te će sada biti moguće i njeno potpuno obnavljanje i očuvanje. Ministar Goran Marić zahvalio je na suradnji Gradu Kutini i izrazi zadovoljstvo što će zgrada biti u funkciji razvoja gospodarstva i poticanja poduzetništva te mladima. Ministar je najavio kako će i 10-ak sličnih problema s državnom imovinom na području Grada Kutine biti riješeno na sličan način do kraja godine.