4. Ženska glazbena čavrljanja

U kutinskom klubu Arcus sinoć je održan tradicionalni koncert SiDona pod nazivom „Ženska glazbena čavrljanja“. Ovaj koncert već je 4 godine sastavni dio Kutinskog ljeta, a osmišljen je kao žensko glazbeno druženje u dvorištu iza Knjižnice i čitaonice, što ove godine zbog vremenskih prilika nije bilo moguće.
 

Tom prigodom uz SiDone, predstavile su se 4 ženske vokalne skupine i po prvi puta na ovom događaju, jedna muška klapa.

Pozdravnim riječima koncert je otvorila predsjednica ŽVA SiDone Sonja Repić, a pjesmom su ga otvorile Kutinske Dunje.

Uslijedile su dvije vokalne skupine s područja Sisačko moslavačke županije. Riječ je o poznatoj klapi Kolapjanke s višegodišnjim iskustvom u njegovanju klapskog pjevanja, te ŽVA Petrus iz Petrinje koji djeluje u sklopu HPD Slavulj iz Petrinje.

Iz susjedne Garešnice publici se predstavio MVS MedjuWodje tradicionalan gost Čavrljanja, nakon kojega su nastupile domaćice Ženskih glazbenih čavrljanja.


SiDone od početka ove godine djeluju u nešto manjem broju i pod vodstvom stare, odnosno nove voditeljice prof. Svjetlane Glavaš Gvozdenović. Ona je za ovu prigodu odabrala vrlo efektan glazbeni repertoar, a riječ je o ritmičnim obrednim pjesmama iz Afrike, odnosno s Novog Zelanda.

Koncert su zaključili Kmeti. Muška klapa iz Zagorja izvela je nekoliko zagorskih, ali i pokoju dalmatinsku pjesmu uz pratnju gitare, te su ovom prilikom izašli i na bis.
 

„Ženska glazbena čavrljanja“ podržali su i ove godine Sisačko moslavačka županija, Grad Kutina, POU Kutina, te ostali sponzori kojima su SiDone zahvalile tijekom priredbe.

Uz simbolične poklone i zahvalnice za sudjelovanje, koncert je završio druženjem sastava u Vinskom dvoru.