11. folklorni susreti -“Banova u srcu”

U Banovoj Jaruzi jučer je održana manifestacija Banova u srcu. Ove folklorne susrete već 11 godina organizira mjesni KUD Banova Jaruga, a dosad je Banova u srcu održavana na raznim lokacijama, do prostora kod doma, preko igrališta NK Strijelca do školskog igrališta koje je dosad najbolja lokacija susreta.


Predsjednica KUD-a Lidija Balaško pozdravila je posjetitelje priredbe te zahvalila KUD-ovima sa šireg područja Moslavine, Međurića, Lipovljana i gostima iz Posavine na dolasku, kao i pokroviteljima priredbe Sisačko moslavačkoj županiji i Gradu Kutini.

U ime Grada Kutine riječima podrške obratio se predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić koji je pohvalio sve sudionike priredbe na njegovanju tradicije i baštine, što Grad Kutina uvijek nastoji podržati.


Priredbu je otvorio domaći KUD Banova Jaruga, te njihov podmladak u KUD-u, a uz brojne KUD-ove nastupili su i učenici OŠ Banova Jaruga s voditeljicom Đurđom Krajcar u scenskoj izvedbi koja je sastavni dio projekta POU Kutina “Tik-tak vrijeme je za kulturu”. U nastavku programa nastupila su društva koja su pokazala bogate narodne nošnje, usprkos visokim temperaturama, kao i dobro osmišljen nastup za ovu priliku.