„Žene vole pametne muškarce“ – promocija knjige Zlatka Erjavca

U Knjižnici i čitaonici Kutina sinoć je upriličena promocija knjige Zlatka Erjavca „Žene vole pametne muškarce“.
 

Zlatko Erjavec književnik je iz Virovitice koji je svoju prvu knjigu objavio nakon 60 rođendana. Riječ je o humoreskama kroz koje se vidi nadahnuće autora realnim situacijama iz svakodnevnog života. Jednostavan i duhovit rukopis zbirka je raznih priča o ljudskoj slabosti, te apsurdima kojih je život prepun.
 

Svatko će se sigurno naći u nekoj od Erjavčevih priča koje su dio naše svakodnevice, a koje često prođu puno zamjećenije kada ih stavimo na papir. Tek tada možemo zaključiti koliko razloga imamo za smijeh,  ma kako naši životni problemi u tom trenutku izgledali nerješivo.
 Sve prisutne pozdravila je ravnateljica Knjižnice u Kutini Suzana Pomper, a moderatorica promocije bila je Melita Schmitz.

 Zlatko Erjavec djelovao je kroz kazalište i književnost u Virovitici i šire, a pisati je počeo nakon umirovljenja na poticaj Roberta Roklicera, zapaženog hrvatskog književnika, glumca i dramaturga. Cijela je priča zapravo počela kroz virovitičke umjetničke večeri u kafiću „Cug“ koje je Roklicer pokrenuo, a u kojima je Zlatko Erjavec i danas, nakon Roklicerove smrti, aktivan.

Zbirka „Žene vole pametne muškarce“ ime duguje jednoj od sedamdesetak priča iz ove knjige. Promocija je protekla uz obilje smijeha, a ulomke knjige čitao je sam autor.