Petrovo – obilježeno bogatim dvodnevnim programom

U organizaciji Turističke zajednice Grada Kutine uz bogat program koji je trajao dva dana obilježeno je Petrovo. Ove se godine navršava 182 godine otkada je Kutina dobila status trgovišta, te uz blagdan sv. Petra i Pavla, 29. lipnja, stekla i pravo sajmovanja.


Program Petrova i ove godine nije mogao proći bez nastupa Gradskog Puhačkog orkestra Krešimir koji su prvoga dana odsvirali uvertiru u cijeli događaj zajedno s prijateljima iz grada Holice.

Zvuci i okusi moslavačke tradicije otvorili su manifestaciju kojoj su se pridružili KUD-ovi, ali i ustanove i organizacije poput POU Kutina i Crvenog križa (Prihvatilišta za tražitelje azila Kutina).

Na bogatim gastro stolovima koje su priredili sudionici Petrova predstavljene su delicije za svačiji ukus, a dojam su upotpunile i prezentacije starih zanata, te štandovi obrtnika s raznim autohtonim proizvodima. Zajedno su ih obišli gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i direktorica TZ Grada Kutine, Ivana Grdić. Oni su tom prilikom izrazili zadovoljstvo što Petrovo prati lijepo vrijeme, te puno sudionika kroz razne kulturne, zabavne i sportske sadržaje koji su ovo Petrovo proširili na dva dana događanja na lokacijama u središtu Kutine, na trgu i oko trga dr. Franje Tuđmana.

Folklora nije manjkalo niti na ovoj manifestaciji, predstavljena su brojna društva uključujući i goste iz Bihaća.

Završnicu prvog dana Petrova obilježilo je zajedničko kolo folklornih društava i posjetitelja događanja, te koncert Bosutskih bećara.