Magnetska rezonanca u županijskoj bolnici u Sisku

U županijskoj Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić u Sisku svečano je pušten u rad uređaj za mangetsku rezonancu.
Uređaj je nabavljen donacijama te sredstvima SMŽ i Ministarstva zdravstva.
Ravantelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović istaknuo je važnost uređaja za brzu dijagnostiku bolesti te je izrazio veliko zadovoljstvo instaliranjem uređaja.

dr. Tomislav Dujmenović, ravnatelj OB dr. Ivo Pedišić Sisak

Vrijednost je uređaja za magnetsku rezonancu 6 mil. kn, a još 1 mil. kn utrošeno je za opremanje prostora. Polovica novca na inicijativu SMŽ prikupljena je donacijama. Prvi su se uključili akademski slikari Grada Siska, a kasnije na aukcijskim izložbama svi gradovi i općine Županije. Veliku donaciju priložila je i Sisačka biskupija. Drugu polovicu potrebnog novca, prema dogovoru sa Bolnicom Sisak i SMŽ, priložilo je Ministarstvo zdravstva. Župan Ivo Žinić izrazio je zadovoljstvo što se još jednom potvrdilo da se zajedništvom može sve postići, jer ovaj je uređaj važan za sve stanovnike Županije.

Ivo Žinić, župan SMŽ

Opća bolnica dr. Ivo Pedišić Sisak svojim rezultatima radom i zbog tradicije duže od 200 godina zaslužila je i najmodernije medicinske uređaje. To zaslužuju i stanovnici SMŽ, rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

dr. Milan Kujundžić, ministar zdravstva

Ministar zdravstva najavio je kako će Gastroenterološki odjel sisačke bolnice ući u ekspreimentalni odjel Minisitarstva zdravstva prema kojem će osoblje biti nagrađivani prema rezultatima rada. „Najbolji zaslužuju više plaće.“, kratko je ministar objasnio eksperiment koji započinje u hrvatskim bolnicama s ciljem zadržavanja liječnika i medicinskog osoblja u Hrvatskoj. Sudionici svečanosti puštanja u rad magnetske rezonance složili su se kako je puštanje u rad uređaja za magnetsku rezonancu iskorak u zdravstvenoj zaštiti i povećanja zdravstvenog standarda stanovnika SMŽ. Novi iskorak u tom smjeru očekuje se za godinu dana kada je najavljeno svečano otvorenje novog paviljona u bolnici u Sisku.