Kreće obnova zgrade Gradske uprave

U Gradu Kutini danas je potpisan ugovor za projekt energetske obnove zgrade Gradske uprave. Ugovor je potpisao gradonačelnik Kutine Zlatko Babić s direktorom tvrtke Hidromont iz Slavonskog Broda, a ukupna vrijednost projekta je 6,5 mln kn. Od toga iznosa Europski Fond za regionalni razvoj zgradu će sufinancirati sa 2,7 mln kn, dok će Grad Kutina osigurati 3,8 mln kn.


 „Ovo je druga energetska obnova ove godine. Prije dva tjedna potpisan je ugovor za energetsku obnovu Dječjeg vrtića Maslačak, a u tijeku je obnova 5 objekata u vrijednosti od 16 mln kn. Cilj energetske obnove zgrade Gradske uprave je postići smanjenje potrošnje energije zgrade, te podizanje kvalitete objekta uz pozitivan utjecaj na okoliš, jer je zgrada u derutnom stanju. Novi prostor bit će i pristupačniji građanima jer će se u njemu ugraditi lift te omogućiti osobama s invaliditetom lakši ulazak u zgradu“, rekao je gradonačelnik. Uštede koje se očekuju projicirane su na 67 % što se odnosi na uštedu toplinske energije za grijanje.
   

Direktor tvrtke Hidromont Vjekoslav Galić zahvalio je Gradu Kutini na ukazanom povjerenju koje će nastojati opravdati. Kako je rekao tvrtka Hidromont već je surađivala ms Gradom Kutina na projektu PUNK-a koji je uspješno realiziran.
 

Mišel Novosel iz Odjela za gospodarstvo Grada Kutine i asistent na projektima rekao je kako je riječ o specifičnoj obnovi, te posebno istaknuo uređivanje potkrovlja. „Ove godine radimo u zahtjevnom ritmu na 7 europskih projekata, od toga dvije energetske obnove od 11 mln kn. Uz energetsku učinkovitost radimo i na projektu reciklažnog dvorišta,  rekonstrukciji doma i dogradnji Dječjeg vrtića u Banovoj Jaruzi, projektu Informiraj se i recikliraj, što je ukupna vrijednost, uključivo i dva projekta koji su pred sklapanjem ugovora, od 25 mln kn od kojih 17 mln kn čine bespovratna sredstva. Od većih projekata je u pripremi razvoj širokopojasnog interneta na području Kutine, Popovače i Ludine, izgradnja novog dječjeg vrtića i izgradanja infrastrukture u ILZ zoni“, zaključio je Mišel Novosel. Rok za završetak obnove zgrade Gradske uprave je veljača 2020. godine.