„Kazališne ljetne večeri“ u POU Kutina – održano 9 predstava

U POU Kutina završile su „Kazališne ljetne večeri“ održane u sklopu projekta „Tik-tak, vrijeme je za kulturu“ koje provodi ova ustanova. Predstave su bile raznolike, a održavale su se od 17. – 24. lipnja.

U 9 dramskih prikaza, koliko je ukupno izvedenih predstava u sklopu ovog projekta, sudjelovali su mali i veliki glumci, pretežno treće životne dobi. Mentori su bili iskusni kutinski voditelji, Đurđa Krajcar, Marija Roško i Gordana Vuković. Izvedena je i predstava Ante Juretića, a gostovala su i amaterska kazališta drugih gradova.
 

Kazališne ljetne večeri otvorila je predstava Dječjeg vrtića Kutina „Nezadovoljna bubamara“ u kojoj su nastupili članovi Dječje skupine „Mravići“ uz bogate kostime i s puno entuzijazma, stoga i ne čudi da kazalište u Kutini posebno vole naši najmlađi.

Dramska skupina projekta „Tik-tak, vrijeme je za kulturu“ uz pomoć voditeljice Đurđe Krajcar odigrala je igrokaz prema istoimenoj priči Vladimira Osejeva.

Srednjoškolac Bruno Pavličić okušao se i kao glumac i kao autor u predstavi “Nevidljivi čovjek“.

Prema basni Lafontaina „Otac, sin i magarac“ odigran je igrokaz u izvedbi dramske skupine projekta “Tik-tak vrijeme je za kulturu” koju je režirala Gordana Vuković.

„Treća dob“ pučka je komedija Antuna Bračevca, a dramska skupina projekta “Tik-tak vrijeme je za kulturu” uz pomoć redateljice Marije Roško od predstave je načinila umirovljenički hit koji može nasmijati i mlađu populaciju.

 Od gostujućih kazališta „izvana“ izveden je vodvilj „Kokoška“ prema tekstu Nikolaja Koljade, a produkciju poptisuje “Backstage”.
Od amaterskih kazališta u sklopu „Kazališnih ljetnih večeri“ u POU Kutina gostovali su Amatersko kazalište Daruvar s predstavom „Samci“ a riječ je o komediji u dva čina, dok su u predstavi „Pidžama za šestero gostovali glumci amaterskog kazališta “Pučka scena” Hrvatske čitaonice Hercegovac.
Humoreska “Lutrija iznenađenja“ autora i režisera Ante Juretića nasmijala je posjetitelje i bila je bonus cjelokupnom događaju koji je odisao kreativnošću i smijehom.

Dio aktivnosti u Kazališnim ljetnim večerima sufinanciran je kroz EU projekt POU Kutina “Tik-tak, vrijeme je za kulturu”, a dio sredstvima Ministarstva kulture.

 „Zahvaljujem svim sudionicima „Kazališnih ljetnih večeri“ a posebne pohvale upućujem voditeljicama: Đurđi Krajcar, Gordani Vuković i Mariji Roško koje su režirale predstave nastale u okviru projekta „Tik-tak, vrijeme je za kulturu“, Naravno zahvale idu i svim glumcima, malima i velikima, osobito onima koji su se po prvi puta okušali u glumačkim vodama“, rekla je ravnateljica POU Kutina Jasminka Molnar.