U nedjelju Izbori za članove EU parlamenta iz Hrvatske

Birališta otvorena od 7 do 19 sati.

U nedjelju se održavaju Izbori za članove Europskog parlamenta iz Hrvatske. Političke stranke i nezavisni kandidati na ove su izbore kandidirali 33 kandidacijske liste.
Na izborima u nedjelju cijela je Hrvatska jedina izborna jedinica na kojima će biti izabrano 11 članova Europskog parlamenta iz Hrvatske te će biti izabran, još jedan predstavnik Hrvatske čiji će mandati u EU parlamentu biti aktiviran rješenjem Brexita, odnosno izlaskom Velike Britanije iz članstva Europske unije.
Birališta će u nedjelju biti otvorena od 7 do 19 sati. Na području Grada Kutine, Grada Popovače i Općine Velika Ludina biračka mjesta bit će na uobičajenim lokacijama kao i na prethodnim izborima.

Građani će na izborima glasati tako da zaokruže redni broj ispred Kandidacijske liste. Na izabranoj listi građani mogu dati i preferencijski glas jednom od kandidata tako što će na listi čiji su broj zaokružili zaokružiti i redni broj kandidata kojem daju svoj glas.

Državno izborno povjerenstvo prve će neslužbene rezultate objaviti u 21 sati, a rezultati izbora moći će se pratiti na službenoj internetskoj stranici www. izbori. Hr.