#ProtivProdavačaMagle

#ProtivProdavačaMagle poruka je s kojom HSLS samostalno izlazi na Izbore za članove Europskog parlamenta. Listu i kandidate HSLS je predstavio i u Kutini. Uz nositeljicu liste dr. Sašu Poljanje Borić bila je i četvrta na listi Ana Balaško, članica GV Kutina, a potporu su im izrazili i Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a, Dubravko Obadić, predsjednik HSLS SMŽ i Davor Kljakić, predsjednik HSLS-a Kutina.
„HSLS na ove izbore izlazni časno, samostalno kao stranka koja jedina u Hrvatskoj u ovom trenutku zastupa istinske liberalne ideje. Na ovim izborima govorit ćemo o tome kakvu Hrvatsku u kakvoj Europi želimo, a za nas je to Europa više slobode za svakog pojedinca i manje birokracije“, izjavio je na predstavljanju liste Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a.
“Hrvatska „treba redizajn, ali i Europska Unija treba redizajn jer sa zastarjelim birokratskim modelima upravljanja iz prošlog stoljeća nemoguće je graditi uspješno, dinamično gospodarstvo 21. stoljeća. Fokus mora biti na više slobode i stvaranju novih vrijednosti, zdravih ideja i stvaranju kulta rada nasuprot prodavača magle kojih je, nažalost, sve više.“

Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a

HSLS na listi za EU izbore nudi kandidate koji ne žive od politike nego za politiku, rekao je predsjednik HSLS-a.

Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a
dr. Saša Poljanec-Borić, nositeljica liste HSLS-a na EU izborima

Dr.sc. Saša Poljanec-Borić, nositeljica liste, koju je HSLS predstavio pod sloganom Naš čovjek za Europu rekla je da: „je ova lista izrazito proeuropski orijentirana, čine ju kandidati koji nisu opterećeni nikakvim repovima iz prošlosti i nudi novu, zdravu viziju Hrvatske i Europske Unije i snažno se zalaže za liberalne vrijednosti i liberalnu EU. HSLS će osnažiti ideju liberalne Europe kako u Hrvatskoj tako i u EU. Europska Unija nije problem, Europska Unija je rješenje!“ istaknula je dr. sc. Saša Poljanec-Borić, nositeljica liste HSLS-a na EU izborima.

dr. Saša Poljanec-Borić, nositeljica liste HSLS-a na EU izborima
Ana Balaško, četvrta na listi HSLS-a za EU izbore i članica GV Kutina

Četvrta na listi HSLS-a za EU izbore je Ana Balaško, članica Gradskog vijeća Kutine.

Ana Balaško, četvrta na listi HSLS-a za EU izbore i članica GV Kutina

Kandidati HSLS-a na kraju predstavljanja u Kutini pozvali su članove stranke, simpatizere i građane da izađu na izbore za člano0ve Europskog parlamenta.

Kandidacijska lista HSLS-a za izbor članova u Europskom parlamentu 1. dr.sc. Saša Poljanec – Borić (Grad Zagreb) 2. Marijo Puškarić (Bjelovarsko-bilogorska županija) 3. Hrvoje Bašić (Splitsko-dalmatinska županija) 4. Ana Balaško (Sisačko-moslavačka županija) 5. dr. Ivica Žuvela (Zadarska županija) 6. Blaženka Zvošec (Međimurska županija) 7. Goran Romek (MHL) 8. Vladimir Andrić (Grad Zagreb) 9. Zoran Vidović (Varaždinska županija) 10. Belka Elezović (Dubrovačko-neretvanska županija) 11. Darko Markić (Koprivničko-križevačka županija) 12. Maja Žugaj (Virovitičko-podravska županija).