Potpisani ugovori o sufinanciranju programa brantieljskih udruga

Grad Kutina će ove godine za programe i projekte braniteljski udruge iz proračuna izdvojiti 96 tisuća kn. Na Natječaju za projektno financiranje 9 udruga proisteklih iz Domovinskog rata prijavilo je 13 projekta.
Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić prilikom potpisivanja ugovora o financiranju izrazio je zadovoljstvo što su ove godine povećana sredstva za programe kojima je cilj promicanje vrijednosti Domovinskog rata i očuvanja uspomene na hrvatske branitelje.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Najviše novca bit će izdvojeno za Državni susret branitelja policije iz Domovinskog rata koji će u rujnu biti održan u Kutini. Grad Kutina uz sufinanciranje braniteljskih udruga ove će godine urediti i spomen obilježje u Bujavici, prvom oslobođenom mjestu u Domovinskom ratu te će postaviti spomen ploču u Kutini u sjećanje na prvu civilnu žrtvu u Domovinskom ratu u Kutini. Predsjednik Gradskog vijeća Kutine Davor Kljakić izrazio je zadovoljstvo aktivnostima i programima braniteljskih udruga.

Davor Kljakić, predsjednik GV Kutine

Predstavnici braniteljskih udruga izrazili su zadovoljstvo suradnjom s Gradom Kutinom te su zahvalili što je na spomen području Trokut postavljen i monolit u sjećanje na branitelje s područja Grada Kutine koji su dali veliki doprinos u obrani i oslobađanju zapadne Slavonije. Stjepan Hrastnik, predsjednik Odbora gradonačelnika za branitelje istaknuo je zadovoljstvo predloženim programima udruga i suradnjom s Gradom Kutinom.

Stjepan Hrastnik, predsjednik Odbora gradonačelnika za branitelje

Predsjednik Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Zvonimir Fuček također je izrazio zadovoljstvo suradnjom s Gradom Kutinom.

Zvonimir Fuček,  predsjednik UDDR Kutina

Prilikom potpisivanja Ugovora o financiranju programa braniteljskih Udruga Zvonimir Fuček predstavio je inicijativu branitelja da se zimski malonogometni turnir u Sportskom centru u Kutini ubuduće nazove i organizira u čast 56. samostalne bojne HV Kutina.