Nastavljaju se radovi na kutinskoj šetnici

Šetnica uz Kutinicu, čija je prva faza radova završena iza osnovne škole Vladimira Vidrića, nastavlja se. Djelatnici gradskih nadležnih odjela pročelnik Eduard Gelešić i njegov pomoćnik Mladen Lisak s gradonačelnikom Zlatkom Babićem obišli su teren koji treba dobiti novu vizuru.

Radovi se nastavljaju uz Kutinicu II a ta dionica počinje kod replike bicikla uz zgradu Croatia osiguranja do starog ciglenog mosta gdje se spaja sa postojećim nogostupom. „Ukupna dužina II dionice šetnice je 326 m, širine 3 m i površinskom obradom asfaltom sa pješačkim rubnjacima. Dio osnovnih građevinskih radova izveden je u prošloj godini i sufinanciran od Hrvatskih voda, a za ovaj nastavak proveden je javni natječaj na kojem je izabran najpovoljniji izvođač i to Lonja Strug d.d., te za javnu rasvjetu izvođač EMGD d.o.o., a prema glavnom projektu izrađenom po Artis d.o.o.. Ukupna vrijednost radova sufinancirana od Hrvatskih voda je gotovo 350.000,00 kn, a vrijednost po izvođačima za građevinski dio 500.000,00 i javnu rasvjetu 100.000,00 kn, te dodatni troškovi za urbanu opremu (klupe, koševi)“, izvješćuju iz Grada Kutine.

Vrijednost izgradnje ove druge dionice šetnice je 1 mln  kn. Gradonačelnik Babić ističe da je u fazi izrada idejnog projekta budućeg mosta preko rijeke Kutinice nakon čega će se pristupiti izgradnji za koju će sva potrebna dokumentacija biti pripremljena tijekom ove godine. „Osigurali smo sredstva za preostalu komunalnu infrastrukturu koja je nužna za početak izgradnje multifunkcionalne zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana. To se prije svega odnosi na osiguravanje financijskih sredstava za zakup potrebne snage električne energije koja obuhvaća izgradnju trafostanice nužnu za njenu opskrbu u višenamjenskoj zgradi te pripreme ostale dokumentacije. Za glavni projekt uređenja središnjeg trga Grada Kutine osigurali smo 1 milijun kuna u ovoj prvoj izmjeni proračuna“, kaže gradonačelnik.

Pročelnik UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša, Eduard Gelešić istaknuo je da će se nakon uređenja šetnice na II dionici uz rijeku Kutinicu krenuti s projektiranjem trećeg dijela šetnice kroz park 56. bojne, pa sve do gradskog bazena. Realizacijom zahtjevnijih projekata na Trgu dr. Franje Tuđmana u tekućoj godini, što bi trebalo uljepšati vizuru grada i građanima omogućiti novo mjesto za šetnju, odmor i rekreaciju.